organisatie klaar voor loopfestijn dalfsen

Op zaterdag 5 september staat Dalfsen in het teken van het Loopfestijn. Op vijf afstanden gaan de deelnemers de strijd aan tegen elkaar en natuurlijk de klok. De organisatie is in handen van schaatsvereniging De Stokvisdennen, dat het programma inmiddels rond heeft.

Kidsrun

Om 15.00 uur starten jongens en meisjes van 5, 6 en 7 jaar bij de kidsrun. Tien minuten later starten de 8- en 9-jarigen. Het startschot wordt gedaan door wethouder Maurits von Martels, namens het college van Burgemeesters & Wethouders van de gemeente Dalfsen.

Deelname is gratis en het parcours bestaat uit twee rondjes van 450 meter. De drie beste jongens en de drie beste meisjes verschijnen na afloop op het podium, waar zij hun prijs in ontvangst nemen. Dat zal direct na afloop van de kidsrun van de 8- en 9-jarigen plaatsvinden. Alle kinderen ontvangen een medaille en een ijsje.

2.5 en 5 km

Rond 15.30 uur starten de deelnemers aan de 2.5 en de 5 kilometer. Een van de ambassadeurs van het Jeugdsportfonds zal het startschot verrichten. De prijsuitreiking vindt plaats zodra de deelnemers aan de 10 kilometer en de halve marathon gestart zijn. Uiteraard krijgen de beste drie heren en de beste drie dames een mooi plekje op het podium.

10 en 21.1 km

De langste afstanden starten om 16.30 uur. Na een kort gesprek verricht hoofdsponsor Eddy van der Vegt van Plinq het startschot.

De rondemiss dit jaar is Inge Goudkamp. Zij is 24 jaar en heeft zelf negen jaar geschaatst bij de Stokvisdennen. Inmiddels geeft ze alweer vier jaar training aan de pupillen en junioren van de club. Dit jaar gaat ze afstuderen voor de opleiding Pedagogiek. Het is de eerste keer dat ze een prijsuitreiking voor een groot evenement mag doen. Inge is geknipt door Vieth Haarmode en gekleed door SHE Fashion

Heb je een blessure, wil je je spieren even los laten masseren? Ga dan naar de stand van Balans Dalfsen. Zij zorgen voor professionele begeleiding en zijn twee uur voor de start aanwezig. De muzikale opluistering van het Loopfestijn is in handen van Blaaskapel De Vechtboerties Dalfsen. Kijk voor meer informatie op www.loopfestijn-dalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.