open huis swol in de mozaiek

Tijdens het jaarlijks Open Huis van de gebruikers in kulturhus de Mozaïek staan vervoer en vrijwilligers centraal bij SWOL op vrijdag 4 september. Van 15.00 tot 19.00 uur presenteren vrijwilligers van Welzijn Ouderen allerlei activiteiten en voorzieningen.

Van belang is dat senioren voldoende en gezond bewegen. SWOL voorziet in die behoefte met de vele vormen van bewegen in combinatie met sport en spel, soms met ontspanning maar ook in wedstrijdverband. Zo staat een demonstratie Tai chi op het programma en koor Herfstklanken zal tussendoor voor een muzikale noot zorgen. Om het menselijk brein wakker te houden staat een cursus bridge en de wintercompetitie in de vorm van een bridgedrive op het programma.

Digitale snelweg

De digitale snelweg gaat ook steeds meer in de thuistechnologie toegepast worden. Windows 10 en de sprekende zorgassistent in combinatie met veiligheid waarop een beroep gedaan kan worden komt steeds meer in beeld wanneer er beperkingen komen. Afstandsbediening om langer zelfstandig te blijven wonen wordt steeds meer gemeen goed. Toch blijft bewegen belangrijk. De senior zal steeds meer bereid moeten zijn om hierop in te spelen.

Tijdens het open huis kan ook informatie verkregen worden over de wijziging in de huishoudelijke hulp vanwege de bezuinigingen en de nieuwe eigen bijdrage. De werkgroep mantelzorg vraagt ook uitbreiding van de werkgroep. Met goede ondersteuning en hulp bij het invullen van allerlei formulieren voorziet de groep steeds meer in een behoefte. De gemeente kan ook niet meer om de waardering van mantelzorgers heen.

Algemene Hulpdienst

Meer dan voorgaande jaren wordt een beroep op de Algemene Hulpdienst gedaan. Vandaar dat deze groep blij is dat dit jaar de Vrijwilligersmarkt in Lemelerveld gelijktijdig plaatsvindt met het open huis. De werkgroep wil graag uitbreiding van de vrijwilligersgroep, met name op vervoer en maatjesproject. Een nieuwtje is dat een werkgroep onder leiding van de provincie met een alternatief vervoersplan komt onder het motto, ‘Denk ruim, gebruik de duim’. Hierbij staat het Liftpaal-idee centraal. In oktober start een pilot in Lemelerveld met een liftpaal in het dorp en één in Dalfsen voor vervoer heen en terug. Ook hiervoor zoekt de werkgroep vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.