ommer bissingh terug in de tijd

Laat je verrassen door de bijzondere karakters en activiteiten en waan je een dag lang in een ander tijdperk.

Net als andere jaren is het centrum wil Middeleeuws aangekleed, met onder andere kampementen zodat je kunt zien hoe de mensen vroeger leefden en je ziet veel Middeleeuwse figuranten. “De Middeleeuwse sfeer wordt dit jaar nog sterker neergezet”, vertelt Berthine Boorsma namens de organisatie van de Hanzedag. “Daarnaast hebben we natuurlijk ook een aantal nieuwe activiteiten in petto.”

Nieuw dit jaar is dat het traditionele Hanzemael dit jaar geen lunch is, maar een heerlijke barbecuemaaltijd aan het eind van de middag. “De hele dag is natuurlijk bijzonder, maar het Hanzemael is toch wel erg leuk dit jaar. Dit jaar dus geen lunch, maar een mooie barbeque waar mensen hun Middeleeuwse dag kunnen afsluiten voor ze naar de muziekavond gaan. Het is natuurlijk een enorme barbecue, maar uiteraard zijn de gerechten allemaal in Middeleeuwse stijl. De maaltijd wordt natuurlijk ook bezocht door verschillende Middeleeuwse figuranten en bezoekers zullen ook zeker verrast worden door ludieke activiteiten tijdens het Mael. En dat ook nog voor een laag bedrag.”

Dat de Hanzedag elk jaar weer een enorm succes is, is voor de organisatie geen reden om de invulling van de dag niet aan te passen. “We willen de dag elk jaar nog mooier maken. Daarom brengen we het centrum nog meer in Middeleeuwse sferen met een mooie aankleding, zorgen we voor nieuwe activiteiten voor kinderen en volwassenen en hebben we het HanzeMael verschoven naar het eind van de middag, zodat we de dag ook bijzonder af kunnen sluiten. Dus kom vooral genieten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.