ommer bissingh palingroken en beroependag

Woensdag 19 augustus: Palingroken

De deelnemers aan de palingrookwedstrijd roken niet alleen paling voor eigen verkoop, maar levert op een vastgestelde tijd ook vier palingen in voor de jury. Deze jury beoordeelt op acht onderdelen. De paling wordt gecodeerd, zodat de jury niet weet van wie de paling is die zij keuren. De jury is samengesteld uit mensen uit Ommen en of mensen met een binding met Ommen.

Beroependag

Op de Beroependag presenteren bedrijven waar zij dagelijks mee bezig zijn. Dick Dunnewind: “Het mooie aan de Beroependag is dat het publiek het gevoel krijgt wat hoort bij het vak. Ook kun je van dichtbij meemaken hoe alles in zijn werk gaat bij een bedrijf. Heel veel bezoekers lieten zich vorig jaar uitdagen tot het maken van een product of om te ontdekken hoe een boekhouding in elkaar zit of hoe een deurwaarder werkt. Allemaal praktijk waar men normaal niet bij stilstaat. Vorig jaar waren er tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers.”

Ook aan muziek is gedacht. De Zotte Zusjes lopen deze dag door het publiek om de bezoekers te vermaken met een geweldige muzikale act. “Een hele speciale act die voor de eerste keer in Ommen te zien is. Dit optreden zal niemand snel vergeten. Op 5 mei stonden ze nog op het Bevrijdingsfestival in Zwolle en nu zijn ze bezig met een grote theater tour. Heel speciaal dus!”

Zaterdag 22 augustus: Grootse Ommer Bissingh Kofferbakverkoop!

Op de Voormars wordt de eerste Ommer Bissingh Kofferbakverkoop gehouden, van 08.00 tot 14.00 uur kunnen de liefhebbers hier terecht om lekker te snuffelen en rond te kijken. Opgave kan nog bij Henk Dunnewind via 0529-481310/06-55106254, kosten €10,00 per auto.

Koggel springkussenfestijn

Daarnaast organiseert een aantal ondernemers aan de Varsenerstraat in samenwerking met Koggel Springkussens Verhuur een megaspringkussenfestijn. Het belooft een geweldig spektakel te worden en bij heel warm weer wordt de olifant met water gevuld, zodat je zo van het springkussen in het water kunt glijden. Naast de olifant komt er de krokodil, de koe en een Mega stormbaan waarop je de hele dag gratis op mag rondspringen. Het Koggel Springkussen Festijn is van 9:00 uur tot 17:00 uur en is voor alle kinderen tot 12 jaar.

Het Koggel Springkussen Festijn is een initiatief van: ABCombi, Print-, kopie-, en cadeauwinkel; EP Ommen. Electronica specialist; Intertoys Ommen. Speel- en spelwinkel; Lubbers. Groente&fruit; Van der Most. Brood en Banket; De Leukste Taartenshop. Taartbenodigdheden; Veltmaat. Keurslager; en uiteraard Koggel Springkussen Verhuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.