Home / archiefcentraal / nieuwe wereldrecordpoging bij beerze bulten

nieuwe wereldrecordpoging bij beerze bulten

Woensdag 12 augustus vindt opnieuw een heuse wereldrecordpoging plaats op Vrijetijdspark Beerze Bulten. Nadat vorig jaar een officieel wereldrecord is gevestigd door met zoveel mogelijk mensen van de glijbaan te glijden binnen een uur gaat het vakantiepark dit jaar wederom een poging wagen. De lat ligt dit keer nog hoger aangezien er maar liefst 565 mensen moeten deelnemen om een officieel record te vestigen.

Het Wereldrecord dat Beerze Bulten probeert te verbreken is ‘The Longest human chain to pass through a hula hoop’, oftewel: met een lange menselijke slinger door een hoepel. Dit wereldrecord is in september 2014 gevestigd door 564 deelnemers in Ierland. “Er zullen woensdag ruim 3000 gasten aanwezig zijn op het park en de verwachting is dan ook dat er wederom een wereldrecord gevestigd gaat worden in Beerze, maar natuurlijk blijft het spannend”, aldus eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn.

Officieel

In 2014 werd er in het zwembad van Beerze Bulten een wereldrecord gevestigd met ‘de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur’. Met 396 deelnemers heeft het vrijetijdspark hiermee een vermelding gekregen in het Guiness Book of World Records. Hagedoorn: “Dat smaakt natuurlijk naar meer en we merken dat onze gasten het ook erg leuk vinden om mee te werken aan een wereldrecord. Het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als Beerze Bulten twee keer met een vermelding in het Guiness Book of World Records komt!”

Er zal een notaris aanwezig zijn en ook enkele tijdwaarnemers. Daarnaast bieden camera’s ondersteuning bieden bij het tellen. De recordpoging is groots opgezet en samen met de verblijfsgasten gaat een serieuze poging gewaagd worden om wederom een wereldrecord in Beerze te vestigen.

De recordpoging begint woensdagmiddag om 14.00 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.