Home / archiefcentraal / nieuwe buurtbus door het vechtdal

nieuwe buurtbus door het vechtdal

Dinsdag hebben de penningmeester en de secretaris van Buurtbusvereniging Vechtdal de sleutels van hun nieuwe buurtbus in ontvangst mogen nemen. Deze sleutels werden uitgereikt door de heer René Nekkers van busmaatschappij Syntus in Zwolle. Ondanks het feit dat de huidige buurtbus met betrekking tot de kilometerstand nog niet aan vervanging toe was, heeft Syntus vorig jaar besloten om alle buurtbussen in Midden Overijssel en op de Veluwe vroegtijdig te vervangen.

De vele storingen en daardoor de hoge onderhoudskosten waren medebepalend voor deze beslissing. De nieuwe buurtbus is een 7 traps volautomaat van het merk Mercedes type Sprinter 313. Enkele weken geleden is deze, toen nog witte bus, al een paar dagen in Nieuwleusen en Dalfsen op proef geweest en hebben de vrijwillige chauffeurs van de buurtbusvereniging al even kennis kunnen maken. De reacties van de chauffeurs waren na een gereden proefrit alleen maar erg positief.

Ondertussen is de buurtbus uitgevoerd in de bekende blauwe kleur en zijn de teksten en de stickers van de Provincie Overijssel en van Syntus aangebracht. Buurtbusvereniging Vechtdal hoopt met deze nieuwe bus weer jaren vooruit te kunnen en is van mening dat het comfort van de passagiers op een aantal punten een stuk is verbeterd.

De Dalfser buurtbusvereniging heeft inmiddels een eigen website, waarop onder andere de dienstregeling, de route en actuele informatie is te vinden: www.buurtbusvechtdal.nl. Het bijzondere blijft, dat naast de bushaltes, ook op andere plaatsen langs de route kan worden in- en uitgestapt. Als men het duidelijk aangeeft, kan in principe elke plek worden gebruikt, als er maar veilig kan worden gestopt.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.