Home / archiefcentraal / marienberg onderuit op sportpark de kei

marienberg onderuit op sportpark de kei

Ruim twee weken voor het begin van de competitie is er nog veel werk aan de winkel bij de roodzwarte club die deze week haar 70-jarig jubileum viert. Mariënberg verloor dinsdagavond vrij kansloos de eerste bekerwedstrijd tegen zondag 3e klasser EMMS uit Slagharen. Op het gezellige sportpark de Kei was de gastheer vooral in de tweede helft duidelijk een maatje te groot en won uiteindelijk simpel met 4-1.

Onze man van VV Marienberg stuurde ons het volgende verslag: “Natuurlijk is er niets aan de hand. De bekerwedstrijden zien wij gewoon als oefenduels op weg naar de seizoensouverture. Echter wachten wij na twee weken ballen nog steeds op de eerste overwinning. Daar koop je natuurlijk bij Sietse Telman geen brood voor maar het zou wel lekker zijn. Dat geeft de burger iets meer moed….wat ik oe brom!

Niet slecht

Toch was vooral de eerst helft niet slecht te noemen. Al was de eerste kans voor de thuisploeg, maar stond Chris Regeling goed opgesteld. Aan de andere kant kreeg een goede combinatie niet het doelpunt dat misschien Mariënberg wel verdiende na een knappe individuele actie van Patrick Willems, echter kopte Daan Brinks net over. Nadat het konijnengat, kon ook een molshoop zijn, vakkundig was gedicht door de terreinknecht met een schop en flink wat zand, kon de daarvoor even gestaakte strijd verder.

Na enkele goede afstandsschoten van Arjan Breukelman, die de doelman van EMMS aan het werk zette, kwam EMMS op voorsprong. De verdediging van Mariënberg werd eruit gelopen en de lange spits kon makkelijk binnentikken, 1-0. Mariënberg zocht wel, maar had moeite om de vrijstaande man op het middenveld te vinden.

Strafschop

Er leek met een 1-0 achterstand gerust te worden maar de thee werd van heet lauw, want de bezoekers kregen nog een strafschop die feilloos werd benut door Ruud Buitenhuis, 1-1. Na rust was het EMMS dat beter uit de verf kwam en met leuk combinatie-voetbal Mariënberg met de kont naar zijn eigen zestien dirigeerde. Met een mooie vrije trap op de rand van de zestien nam EMMS weer een voorsprong, 2-1.

Mariënberg grossierde in deze fase in foute passes en verkeerde balaannames en kon de Slagharenaren geen halt toeroepen. De geliefde club van oud-trainer Hennie Haverkort liep vervolgens simpel uit naar 4-1 en boekte een meer dan verdiende overwinning.

SVI

Komende zaterdag mag Mariënberg opnieuw aan de bak. Dan is 2e klasser SVI de nieuwe sparringpartner. Kieken wat het dan wordt. Hoe dan ook, het wordt gewoon een gezellige weekje met de viering van ons Platina Jubileum…Daar doet een nederlaag meer of minder niets af aan…. Kijk op www.vvmarienberg.nl voor het programma. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd…!”

Groep 1 003:

18-08 EMMS – Mariënberg 4-1

18-08 Dedemsvaart – USV 2-4

25-08 USV – EMMS

25-08 Mariënberg – Dedemsvaart

29-08 USV – Mariënberg

30-08 EMMS – Dedemsvaart

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.