Home / archiefcentraal / marienberg 1 pakt eerste prijs van het seizoen

marienberg 1 pakt eerste prijs van het seizoen

Mariënberg 1 verloor zaterdagmiddag het oefenduel tegen SVI met maar liefst 0-5. ‘s Avonds ging het de eerste selectie beter af op de bonte avond. Alfred Dorgelo van VV Mariënberg stuurde ons het volgende verslag:

“De druiven waren zuur, de druiven waren lekker…. De zaterdag van Mariënberg in een goed gevulde notedop! Want ’s middags verloor het eerste elftal van Mariënberg volkomen kansloos van tweedeklasser

SVI uit Zwolle.

’s Avonds waren de heren een stuk beter op dreef. Tijdens de bonte avond ter ere van het 70-jarige bestaan van de club haalden ze de eerste prijs van het seizoen op. Ze wonnen glansrijk en troefde ondermeer het bestuur af. Gekscherend werd er al gezegd: ‘De enige prijs die ons vlaggenschip dit seizoen pakt.’

Nou, ik denk het niet, ondanks de magere vertoning op het veld zie ik voldoende pluspunten. Trainer Hans Pullen kon ook niet zijn ideale basiself opstellen. Enkele basisklanten waren afwezig op het zonnige Westerpark, ik schat toch minimaal vier. Het eerste half uur kon de thuisploeg het tempo van SVI aardig bijbenen. Het had zelfs de eerste kans op de 1-0. Echter vond Roy Doek in de keeper van de Ittersummers een te grote sta-in-de-weg.

Aan de andere kant stond Chris Regeling op zijn post en bokste een snoeiharde vrije trap uit zijn kooi. Echter was Regeling ook geklopt toen vlak voor rust een fraaie omhaal de 0-1 betekende. Met deze stand werd er ook gerust. Na de onderbreking was het SVI wat de klok sloeg en Mariënberg die er niet veel wijzer van werd. Het is nog geen twee voor twaalf, we raken pas in paniek als het bier op is, maar zo’n twee weken voor de start van de competitie moeten de neuzen wel een andere kant gaan opwijzen…. Niet naar het hoge mais, maar graag naar het vijandelijke doel.

Pullen heeft twee bekerwedstrijden in het verschiet om de puntjes op de daadwerkelijke i te zetten. Ik denk dat hij zijn opstelling wel langzamerhand in het hoofd heeft, hopelijk kan hij deze basis binnenkort de wei insturen. Mariënberg verloor kansloos met 0-5 van een beter SVI, dat moet tevens gezegd worden, maar afgezien van het eerste half uur mag er wel door de roodzwarten beter gevoetbald gaan worden….. Ze waren zaterdagavond lekker op dreef, wonnen verdiend de hoofdprijs, maar we moeten nu gaan voor de prijzen tussen de witte kalklijnen.

Ik heb er alle vertrouwen in, ondanks de matige vertoning van afgelopen zaterdag. De eerste zege komt steeds dichterbij, wat ik oe brom!”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.