lemelerveldse fysio gaat verder met acupunctuur

Maar liefst 37 jaar was hij de fysiotherapeut van Lemelerveld. Karel Beck heeft in die jaren veel Lemelervelders in zijn praktijk gehad, maar ook mensen van buiten Lemelerveld wisten hem te vinden. Karel was en is vergroeid met het dorp aan het kanaal. Nu ruilt hij zijn pensioentijd in om zich te richten op acupunctuur.

“Mijn blik is altijd op het Oosten geweest en niet op het Westen”, vertelt Karel in zijn praktijk aan de R. Koetsierstraat. “Daar komt de wijsheid vandaan.” Toevalligerwijs kwam Karel in aanraking met de acupunctuur en liet hij zichzelf behandelen. Hij was blij verrast dat je door middel van drukpunten zoveel resultaat kan halen, zonder daar medicijnen voor te slikken. Want dat laatste is niet altijd goed voor de mens.

“Ieder mens is uniek, maar niemand krijgt unieke medicijnen”, legt Karel uit. “De bijwerkingen van sommige medicijnen kunnen soms erger zijn dan de kwaal zelf.” In zijn praktijk aan huis kan hij daarom ook medicijnen doormeten om te kijken wat het effect is op de persoon zelf.

Karel legt uit wat de acupunctuur kan doen: “Over het algemeen is de mens in staat om zijn energie zelf in balans te houden. Wanneer dit niet meer lukt ontstaat er een klacht. Acupunctuur stimuleert het lichaam om zichzelf weer te genezen. Het totale evenwicht van de mens herstelt zich dan weer. Het is mijn visie te helpen klachten te laten verdwijnen of in elk geval te verminderen en zo de gezondheid te optimaliseren.”

In zijn praktijk aan huis heeft Karel zelf de apparatuur om de energie te meten, en door middel van naalden of laser de acupunctuur uit te oefenen. Kijk voor meer informatie op www.acupunctuurtotaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.