lemelerveld maakt zich op voor sukerbietenfeest

Met een braderie en een kunstmarkt in het centrum van Lemelerveld wordt op woensdag 5 augustus traditiegetrouw het Sukerbietenfeest geopend. Later die dag wordt de ludieke veiling op het overdekte terras gehouden. Vijf dagen lang staat Lemelerveld bol van activiteiten om mee te feesten, mee te kijken en mee te doen.

Een kenmerk van het dorpsfeest is dat er veel (sportieve) onderdelen zijn waar massaal aan wordt deel genomen. Het beachvolleybal en -soccer zijn bekend. Ook de eerste succesvolle editie van de triatlon (1/8e) krijgt een vervolg. Nieuw is het beachhandbal. Tien buurten en straten binden de strijd tegen elkaar aan in de Buurten Zeskamp aan het begin van de Lemelerveldse Avond op donderdag. Op zaterdag wordt de 25e editie van de Mestebeld Truck Spelen gehouden. Tijdens het jubileum van deze survival gaat het vooral om ‘Water en Hoogte’.

Naast meedoen is er ook genoeg om naar te kijken. Op herhaling gaan de olde trekkers, klassieke brommers en solexen. Nieuw is het treffen van gepimpte auto’s tijdens de Sukerbiet Meet. Ook krijgt het ringsteken met paard en wagen op vrijdag al een grote schare vaste kijkers. Terug van weggeweest is de strijd om de Sallandse Haktrofee. Een internationale wedstrijd in de timbersport met veel bijlen, kettingzagen en bomen. Voor mensen met een beperking is er het muzikale Droomfeest en de Truck Instapdag.

Feesten

Vanaf de drie verschillende podia zijn er tal van artiesten en optredens. Zoals die van de shantykoren op vrijdagmiddag en Beatcrooks tijdens de 90’s party met pubquiz op vrijdagavond. Op zaterdagavond verzorgt Big Bird de muziek. Andere bands die spelen zijn The Muncks en Vezpa. Vanzelfsprekend zijn de lokale dj’s van de partij en worden verschillende muzikale thema avonden gehouden met Foute Muziek, piratenmuziek, Duitse Schlagers en Sukerbeat. Behalve op zaterdagavond na 21.30 uur, is de toegang voor alle activiteiten gratis.

Super Sunday

Het Sukerbietenfeest wordt 9 augustus op Super Sunday afgesloten. Die dag gaat van start met een tentviering van de gezamenlijke kerken en de Sukerbietenbrunch. Die middag wordt het genieten met een hoofdletter ‘G’ tijdens de eurodag op de kermis en de vele activiteiten zoals de theatervoorstelling van Circo Fiasco, de triatlon en het afsluitende feestje met Sukerbietwerpen en muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.