leer maaien met de zeis

Altijd al het maaien met de zeis onder de knie willen krijgen? Landschap Overijssel maakt het nu mogelijk. Particulieren en vrijwilligers die het gras in alle rust en stilte willen maaien kunnen op 29 augustus en 26 september de cursus ‘Maaien met de zeis’ volgen. Aanmelden kan hier.

Maaien met de zeis doe je niet zomaar. Het vraagt goed gereedschap, kennis van de techniek en gevoel voor de zeis. Vroeger werd de kunst van het zeisen overgedragen van vader op zoon. Nu geeft Landschap Overijssel jaarlijks een cursus om de techniek van het maaien met de zeis over te dragen. Maaien met de zeis heeft zo zijn voordelen. Zo kom je met de zeis makkelijk in hoekjes en bij stroken gras onder afrasteringdraden.

Ook op natte plekken kun je met de zeis goed uit de voeten. Tot slot, niet onbelangrijk, geeft het maaien met de zeis een kick, omdat het goed beheersen van de zeis een ambachtelijk gevoel geeft. In de praktijk wordt vaak de bosmaaier gebruikt, maar deze is in aanschaf duurder, gebruikt brandstof en produceert een flinke hoeveelheid lawaai. Voor de stilteliefhebbers op het platteland biedt Landschap Overijssel dan ook graag het leren maaien met de zeis als alternatief aan.

De cursussen worden gegeven op op zaterdag 29 augustus in Balkbrug en 26 september in Enschede. Beide cursussen worden gehouden van 9.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Tijdens de cursus leer je niet alleen het zeisen maar ook het haren van de zeis, zodat de zeis scherp blijft. Tevens is een mobiele smid aanwezig die je eigen zeis op je lengte en houding afstelt. De kosten van deze cursus zijn €55,00, vrijwilligers van Landschap Overijssel betalen € 35,00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.