kinderfestival en kunst op ommer bissingh

“Voorgaande jaren waren de activiteiten op verschillende locaties, nu is alles op één plek. We willen vorig jaar weer overtreffen en origineel blijven, zodat het voor de kinderen uit Ommen, en dus niet alleen voor toeristen, ook steeds weer een verrassing is. De Kidsdag moet altijd een feest zijn voor kinderen en door een festival neer te zetten, kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken en kunnen de ouders lekker op het terras gaan zitten. Er bestaan al veel festivals voor volwassenen en dit is het eerste festival in de regio voor kinderen. Kortom, het wordt een groot feest!”, vertellen Karin Stegeman, Daniëlle Weitkamp en Leonie Rensink.

Reuzenrad

Wat er allemaal precies te doen is op het unieke Kinderfestival, dat willen de dames nog niet verklappen. Maar ze lichten al wel een tipje van de sluier op. “Vanuit een nostalgisch reuzenrad, mogelijk gemaakt door meerdere bedrijven uit Ommen, kun je het Kinderfestival van boven zien. Verder is er een dertig meter lange stormbaan van Koggel springkussens, De Kindertuin verzorgt poppenkastvoorstellingen, stap in een virtuele achtbaan, je kunt knutselen en voor de lekkere trek is er een popcorn- en suikerspinkraam.”

“Natuurlijk kun je ook genieten van de muziek in de chill lounge en net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een kleedjesmarkt. Al jaren is de kleedjesmarkt één van de publiekstrekkers van de Kidsdag. De hele dag door kun je hier terecht voor allerlei leuke spulletjes. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen of om zelf met je kleedje en spulletjes te komen.”

DJ Eric is de hele dag aanwezig om de beste festivalhits te draaien en de kids mogen daar zelf aan meedoen tijdens een dj-workshop. En kinderen die een dansje willen wagen, kunnen dat doen tijdens een workshop breakdancen. Uiteraard komen de kinderen en kunstenaars op deze dag ook samen. Kunstenaar Azat Malik geeft een graffitiworkshop aan alle kinderen die dat leuk vinden.

Kunst

Tijdens de kunstdag presenteren ongeveer 35 beeldend kunstenaars zich op het Kerkplein en Vrijthof. Alle kunstenaars zijn deze dag daadwerkelijk met hun discipline bezig en dat zorgt er voor dat een bezoek aan de kunstmarkt heel laagdrempelig is. Je kunt een praatje maken met de kunstenaars en je kunt zien en horen hoe zij bezig zijn met hun kunstwerk. Ook zijn er enkele gastoptredens.

Wat direct opvalt ten opzichte van vorig jaar, is dat de kunstenaars zich verspreiden over twee locaties, het Kerkplein en het Vrijthof. “Hierdoor zitten we veel ruimer en niet zo opgepropt”, vertellen Erna Prenger en Hester Jans. Hierdoor is er beter zicht wanneer er meer bezoekers bij één kraam blijven staan kijken. En dat gebeurt altijd!”

Ook dit jaar kan de bezoeker weer genieten van een optreden van bodypaintster Tanja Hommes. “Bezoekers vinden dat altijd fascinerend. Een naakt velletje is zo anders dan een linnen doek om te beschilderen. Daarbij komt dat er snel wordt gewerkt. Binnen een paar uur is dat ‘naakte velletje’ veranderd in een prachtig kunstwerk.”

Tekenaar

Na een jaar van afwezigheid is er dit jaar ook weer een cartoontekenaar aanwezig. De kunstenaar legt met een paar potloodlijnen de gelaatstrekken van de geportretteerde vast, meestal in een wat overdreven vorm. Dat maakt het, vooral voor omstanders, vaak hilarisch. “Het leuke is dat mensen vaak, als er één schaap over de dam is, zelf ook wel durven te poseren. Bij een dergelijke kraam gaat het er altijd heel vrolijk aan toe en dat is precies wat we willen, bezoekers een leuke dag bezorgen.”

Op de vraag wat de bezoeker deze dag niet mag missen, reageren de dames stellig: “Helemaal niets! De gemoedelijke sfeer die deze dag heerst is uniek. De Bissingh kunstdag is afgeleid van de drie Montmartre dagen die elk jaar in het hoofdseizoen worden georganiseerd. Wij willen de sfeer die er dan heerst overbrengen naar de Bissingh-kunstdag. Overigens hebben wij deze dag nog een aantal verrassingen. Uiteraard gaan we hier niets over verklappen. Als je nieuwsgierig bent, moet je gewoon komen!”

Naast de verschillende kidsactiviteiten op de Markt verzorgt DMI Events ook entertainment bij de Varsenerstraat naast Intertoys. Met onder andere catwalkles, Flashmob, zang en dans kunnen kinderen een creatieve dag beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.