kasteel eerde bestaat 300 jaar

Natuurlijk houdt de jarige open huis. Een zeldzame kans om het interieur van het kasteel te bekijken, met zijn ‘zwevende’ trap, kunstzinnige wandtapijten en pas gerestaureerde schilderijen. In elke zaal staat een deskundige medewerker klaar om je te wijzen op kunstzinnige details en vragen te beantwoorden. Restaurator Pauline Marchand vertelt hoe zij te werk is gegaan en wat zij te weten is gekomen bij het herstellen van de schilderijen die in het kasteel hangen.

Feest in de tuin

De sfeervolle kasteeltuin bruist deze dag van de activiteiten. Voor de kinderen is er een eigen veld van OERRR, met een spannend blotevoetenpad, touw knopen, vingerverven en nog veel meer. Of bouw een bijenhotel en luister naar het boeiende verhaal van de Kasteelvrouwe. Er is een gevarieerde streekmarkt waar kunstenaars uit de omgeving zich presenteren en waar je ambachtelijk gebrouwen bier, boerenkaas uit de regio en andere streekproducten kunt kopen. Een speciaal voor het jarige kasteel gemaakt kunstwerk wordt verloot.

Live muziek van Bigband The Cool Cabbage Orchestra uit Oldenzaal zorgt voor de ware feeststemming. En vanzelfsprekend is er van alles te eten en te drinken. Een flink deel van de ommuurde kasteeltuin wordt omgetoverd in een aantrekkelijk terras. Je kunt er genieten van allerlei smakelijke, kleine gerechten en bijpassende drankjes. Of gewoon even bijkomen met een goede kop koffie, terwijl de kinderen helemaal in de ban zijn van OERRR.