Home / archiefcentraal / hersenen kraken op dalfser voetbalquiz

hersenen kraken op dalfser voetbalquiz

Dalfsen maakt zich op voor de eerste editie van de plaatselijke VoetbalQuiz. Op zondag 30 augustus testen twintig teams de voetbalkennis in Brasserie de VII Deugden. De presentatie is in handen van Bert van Losser van RTV Oost, samen met topscheidsrechter Bas Nijhuis. Nadat zij tien vragenrondes op de deelnemers hebben afgevuurd, wordt duidelijk zijn welk team er vandoor gaat met de hoofdprijs, vier kaarten voor het EK-kwalificatieduel Nederland – Tsjechië.

Samen met Mark Knol en Steve Oosterkamp maakt Robin Koggel deel uit van de organisatie van de Dalfser VoetbalQuiz. Hij legt uit hoe het idee is ontstaan. “Vorig jaar deden we zelf mee aan de voetbalquiz in Zwolle. De organisatie was daar zo goed voor elkaar, dat we besloten ook een quiz op te zetten in Dalfsen.” Zo massaal als in Zwolle zal het in Dalfsen nog niet worden. In de provinciehoofdstad is dit jaar plaats voor 75 teams, Dalfsen stelt dit jaar de grens op 20 inschrijvingen. Teams mogen bestaan uit maximaal vier personen, maar wie in z’n eentje mee wil doen is ook van harte welkom.

De Dalfser VoetbalQuiz bestaat uit tien vragenrondes. Deelnemende teams worden getest op kennis van onder andere de Eredivisie, het Nederlands Elftal en buitenlands voetbal. Maar wie wil winnen zal ook de nodige pasfoto’s van (oud-)voetballers en logo’s van voetbalclubs moeten herkennen. Mocht een team alle vragen correct beantwoorden, dan scoort het 100 punten. “Het zou heel knap zijn als een van de teams dat zou lukken. Een aantal vragen zal door de meeste teams wel goed beantwoord worden, maar er zitten ook zeker hele pittige opgaven tussen. Het niveau van de vragen varieert”, aldus Koggel.

Locatie

Als locatie is gekozen voor Brasserie de VII Deugden. Koggel: “We hebben wel overwogen om de quiz bijvoorbeeld in een voetbalkantine te houden, maar dan kies je toch partij. Al snel ontstaat dan het idee dat het een quiz is vanuit die vereniging. Bovendien zal het voor teams buiten Dalfsen minder aantrekkelijk zijn om mee te doen.” Met Brasserie de VII Deugden denkt de organisatie de ideale locatie te hebben gevonden. “Het is neutraal en bovendien ook wat chiquer dan een kantine. We willen het op-en-top aankleden.”

Dat de organisatie tijdens de eerste editie alles goed voor elkaar wil hebben, blijkt wel uit de presentatoren. Bert van Losser is al jaren de vaste sportverslaggever van RTV Oost en schoof afgelopen voetbalseizoen al meerdere malen aan bij Voetbal International op RTL7. Daarbij is topscheidsrechter Bas Nijhuis gestrikt als tweede presentator, al houdt de organisatie nog wel een kleine slag om de arm. Koggel: “Als Nijhuis de kwart voor vijf-wedstrijd moet fluiten in de Eredivisie, dan is Van Losser onze enige presentator. Maar we hopen dat de KNVB hem op een andere wedstrijd zet.”

Hoofdprijs

Het best scorende team gaat naar huis met vier kaarten voor de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Tsjechië, op 13 oktober in de Amsterdam ArenA. Dat is niet zomaar een potje, het is de laatste wedstrijd uit de kwalificatiepoule van Oranje. Koggel: “Het zou zomaar eens het beslissende duel zijn. Wie weet kwalificeert het Nederlands Elftal zich die avond voor het EK van volgend jaar.” Ook de teams die als tweede en derde eindigen gaan naar huis met een mooie prijs.

Voor de Dalfser VoetbalQuiz, die op 30 augustus om 19.30 uur begint, zijn nog een paar plekken vrij. De inschrijving loopt via www.ProjectSports.nl. Zodra de grens van twintig teams is bereikt, gaat deze dicht. Op de Facebookpagina maakt de Dalfser VoetbalQuiz iedere week een van de categorieën bekend, inclusief per ronde drie oefenvragen. “Een goede voorbereiding op het echte werk!”, geeft Koggel als tip mee.
1

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.