heerlijke foodwalk vanaf de wheem

Zondag 16 augustus verzorgt Landschap Overijssel een overheerlijke excursie in de vorm van een foodwalk in het smaakvolle Reestdal. Van de oogst wordt een aantal eenvoudige, maar lekker gerechten gemaakt op open vuur. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug).

Onderweg vertellen de natuurgidsen alles wat er te weten valt over de eetbare en verwerkbare kruiden, vruchten en planten in dit veelzijdige natuurgebied. Na afloop gaan de deelnemers buiten koken in samenwerking met ‘Ons Buitenhuis’ uit het Reestdal.

Nu het einde van de zomer nadert, zijn in het Reestdal veel eetbare kruiden, vruchten, zaden en planten. De ene soort is voor iedereen duidelijk herkenbaar, de andere alleen voor mensen met verstand van zaken. En verstand van zaken, dat hebben de gidsen. Van diverse soorten laten ze de kenmerkende eigenschappen zien en karakteristieke smaak proeven.

Hartelijk ontvangst

Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers met een hartelijk woord, algemene informatie over het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk een kop koffie in de gelagkamer, op de deel of in de boomgaard.

Praktische informatie

De kosten voor deze speciale excursie inclusief de gerechtjes en een drankje bedragen €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen, betalen op vertoon van hun donateurspas €3,00. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Past deze datum niet in je agenda? In het laatste weekend van september, tijdens het Smaakmakers Festival in het Reestdal, worden diverse foodwalks georganiseerd, zowel te fiets als te voet. Zie www.smaakmakersfestival.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.