hans mulder benefietconcert voor spierziekte md

Woensdagavond 26 augustus vindt het jaarlijkse Hans Mulder Benefietconcert weer plaats. Geheel in de traditie van de veel te vroeg overleden eigenaar van Café de Herberg in Ommen gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar is als goede doel het Prinses Beatrix Spierfonds gekozen en dan met name voor onderzoek naar de spierziekte Myotone Dystrofie.

Hans van Lingen, eigenaar van Café de Herberg, las dat in elk geval twee gasten van hem aan deze ongeneselijke, erfelijke ziekte lijden. “Ik had nog nooit van de ziekte gehoord, maar toen ik erover las, werd me het een en ander duidelijk. Eric en Liesbeth Wellenberg, broer en zus, ken ik al heel lang en dan komt zo’n ziekte ineens heel dichtbij. Hun broer Henri is vorig jaar aan de ziekte overleden. Het goede doel voor dit jaar was meteen beslist. Samen met horecavereniging Uit in Ommen organiseren we dit benefietconcert op het Kerkplein. De band B.O.M.B. (Band of Music Brothers zal optreden en we hopen dat we een flink bedrag kunnen schenken aan Gerard Wellenberg, de broer van, die zich al een poos inzet om de nog benodigde 36.000 euro bij elkaar te brengen.”

Gerard gaat voor het goede doel fietsen. Op 5 september stapt hij op de fiets om ruim 1.000 kilometer gesponsord door Nederland te fietsen, langs verschillende MD-patiënten. Zo wil hij in de eerste plaats aandacht vragen voor deze ziekte en op de tweede plaats geld inzamelen. Gerard: “MD is de meest voorkomende spierziekte in Nederland, maar nog heel onbekend. Daar moet verandering in komen. Er komen nu eindelijk ook twee expertisecentra. Gelukkig, want onderzoek is natuurlijk heel belangrijk.” Hij vindt het geweldig, dat de opbrengst van het Hans Mulder Benefietconcert naar het MD-onderzoek gaat. Volg Café de Herberg op facebook of kijk op www.md.spieractie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.