Home / archiefcentraal / gratis clinics voor deelnemers oranjeloop

gratis clinics voor deelnemers oranjeloop

Voor iedereen die goed voorbereid aan de start wil staan van de Oranjeloop organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 wederom een aantal clinics. Op 17, 24 en 31 augustus vinden de clinics plaats voor de deelnemers aan de GAP 5 km Run en de Bos Bedden 10 km Run.

Tijdens deze clinics wordt onder enthousiaste leiding van gediplomeerde trainers vooral aandacht geschonken aan de looptechniek, de warming-up en intervaltraining. Deze clinics zijn de perfecte voorbereiding op de Oranjeloop op 4 september tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

Deelname aan de clinics is gratis en ze starten steeds om 19.45 uur bij de parkeerplaats van USV aan de Kon. Julianalaan 71 in Nieuwleusen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor leerlingen van de basisscholen in Nieuwleusen worden ook clinics georganiseerd tijdens de gymlessen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen aan de Unicef Kidsrun (sponsorloop) of aan de Payned Jeugdrun, een wedstrijd over 1 mijl.

Ook de leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen doen mee aan de Oranjeloop. Voor deze leerlingen organiseert AG ’85 ook een clinic tijdens de sportlessen. Meiden en jongens tot en met 16 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen met de Schagen Infra Jeugdrun, een wedstrijd over 2 mijl.

Gecertificeerd parcours

Het parcours van de Oranjeloop is officieel opgemeten door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie met als resultaat een goedgekeurd parcours. De rondes zijn exact 2,5 kilometer met de start en finish op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Met deze officiële parcourscertificatie ben je als loper 100% zeker dat de afstand exact 5 of 10 kilometer is. Dus voor elke deelnemer is het nu mogelijk om op 4 september een officieel persoonlijk record te lopen op dit supersnelle parcours dat voornamelijk uit geasfalteerde wegen bestaat.

Vorig jaar namen ruim 400 deelnemers deel aan de derde editie van de Oranjeloop. De voorinschrijving van deze prestatieloop is inmiddels geopend. Meer informatie over de Oranjeloop staat op www.ag85.nl. Via deze site is het ook mogelijk om je in te schrijven.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.