Home / archiefcentraal / dommerdieck bereidt zich voor op veldcompetitie

dommerdieck bereidt zich voor op veldcompetitie

Zaterdag 29 augustus begint de korfbalveldcompetitie weer. D’Ommerdieck uit Nieuwleusen gaat op bezoek bij Wolderwijd in Zeewolde, waar de wedstrijd begint om 15.30 uur. Wolderwijd is een gemiddelde grote korfbalclub, die in 1992 is opgericht.

De voorbereiding van d’Ommerdieck bestond uit een driekamp in Sibculo. Tegenstanders waren KIOS’45 uit Sibculo en KORU uit Uffelte. Deze teams spelen beiden derde klas, terwijl d’Ommerdieck in de vierde klas speelt. De eerste wedstrijd tegen KIOS ging aardig gelijk op. KIOS schoot eerst raak, waarna d’Ommerdieck de stand weer gelijk trok tot 3-3. Daarna stond KIOS voor met 5-3. Vlak voor rust schoot d’Ommerdieck weer raak: 5-4. Trainer Jan Bijl was tevreden over het getoonde spel en vond het jammer dat de vele kleine kansjes niet verzilverd werden.

Na rust schoot Agnes Compagner raak en was de stand weer gelijk. Na 7-7 trok KIOS in de laatste minuten toch aan het langste eind. Eindstand 9-7. Doelpuntenmakers :Gerja Eykenaar 2x, Martin Alteveer 2x, Jasper Ekkelenkamp, Agnes Compagner en Miranda Huzen.

De volgende wedstrijd was tegen KORU uit Uffelte, een onbekende tegenstander. Door de warmte en de vermoeidheid van de spelers van d’Ommerdieck kon KORU een voorsprong nemen van 4-0. De ruststand was 6-2. Na rust maakte Michiel Huzen 6-3 en Carla Aalbers zorgde voor het vierde doelpunt van d’Ommerdieck. De eindstand was 14-4. Doelpuntenmakers: Agnes Compagner, Roel Kikkert, Michiel Huzen ( die daarvoor de halve marathon in Sibculo had gelopen) en Carla Aalbers. Ook in deze wedstrijd had d’Ommerdieck een aantal kansen, die geen doel troffen. Op de training zal hier aan gewerkt worden, zo zei Jan Bijl.

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.