Home / archiefcentraal / dalfsen helpt naasten van dementerenden

dalfsen helpt naasten van dementerenden

Binnenkort start in de gemeente Dalfsen een ondersteuningsgroep voor partners, familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met dementie. De groep wordt georganiseerd door Carinova Mantelzorgondersteuning en Mindfit. De vijf bijeenkomsten vinden plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen en starten op dinsdag 6 oktober.

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het omgaan met een naaste met dementie valt niet altijd mee. Vaak komen bij de naastbetrokkenen allerlei vragen op. Hoe ziet de toekomst eruit? Hoe kan ik omgaan met bepaald gedrag? Waar kan ik terecht voor hulp? Hoe houd ik het zelf vol?

Om partners, familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met dementie een steuntje in de rug te bieden, wordt een ondersteuningsgroep georganiseerd. De cursus is erop gericht dat naasten beter leren omgaan met de situatie en minder belast raken. De deelnemers vinden begrip, herkenning en steun bij elkaar. Er zijn in totaal vijf bijeenkomsten van twee uur.

Onderwerpen die aan de orde komen:

– Achtergronden van dementie: oorzaken, gedrag, verloop, behandelmogelijkheden

– Gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en voor de omgeving

– Communicatie en dagelijkse omgang met een naaste met dementie

– Omgaan met lastige situaties

– Zorgen voor jezelf, hoe doe je dat?

– Waar vind je hulp en steun?

De cursus wordt gegeven in de Trefkoele+ aan de Ruigendoornstraat 108 in Dalfsen. De cursusdata zijn 6 en 20 oktober, 3 en 17 november en 1 december. Opgeven kan tot 15 september bij H. Miedema via 0570-518185 of h.miedema@carinova.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.