cursussen nordic walking en sportief wandelen

Binnenkort start Atletiek Club Ommen weer een cursus Nordic Walking voor beginners en gevorderden. Nordic Walking is ontstaan in Finland vanuit de, in de zomer, gebruikte trainingsvorm van de crosscountry skiers. In samenwerking met wetenschappers, medici en fitnessprofessionals zijn hiervoor speciale poles/stokken en programma’s ontwikkeld.

Nordic Walking en Sportief Wandelen is de ideale sport om te gebruiken bij o.a. gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering en training van het uithoudingsvermogen. Ook bij lichamelijke klachten aan de wervelkolom, gewrichten van heup, knie en enkels is het Nordic Walking een uitkomst. Door de extra steun die de poles tijdens het Nordic Walking geven, is er een grotere stabiliteit waardoor overbelastingsklachten niet of minder snel optreden. Ook is het een perfecte trainingsvorm voor het langlaufen.

De cursus Nordic Walking wordt gegeven op de zaterdagmorgen (9.00 uur) en Sportief Wandelen dinsdagavond (19.00 uur) en donderdagochtend (9.00 uur). Bij voldoende belangstelling is in overleg een andere dag ook mogelijk.

Yvonne Hoekman, volledig gecertificeerd Nordic Walking en Sportief Wandelen instructeur, wil je graag kennis laten maken met deze effectieve manier van sporten. Voor nadere informatie en opgave kan je aanmelden via 0529-455109, 06-30073880 of yvonnehoekman@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.