coevorder koor sluit theaterseizoen gramsbergen af

Het Coevorder popkoor Sing & Swing sluit de zomer af in het openluchttheater in Gramsbergen. Onder leiding van dirigent en musicus Luko Hans treedt het koor zondagmiddag 16 augustus op. Het optreden, waaraan ook de zangeressen Marleen Kwant en Linda Heespelink meewerken, begint om 15.00 uur.

Sing & Swing zingt in het openluchttheater in het Gramsberger Bosje een bijzonder gevarieerd repertoire. Het zijn liederen die de afgelopen jaren tijdens voorstellingen al met veel succes zijn gezongen zoals medleys van provinciegenoot Daniël Lohues en de Ierse popgroep U2, ’50 Ways to leave your lover’ van Paul Simon, ‘Just give me a reason’ van Pink en ‘Home’ van Dotan. Maar ook Nederlandstalig repertoire zoals ‘Tranen gelachen’ van Guus Meeuwis.

Popkoor Sing & Swing werd in 1989 in Coevorden opgericht door een handjevol enthousiaste muziekliefhebbers. Nu telt het koor zo’n 50 leden uit Coevorden en wijde omgeving. Het koor heeft een breed repertoire van popsongs van toen en nu uit verschillende genres, van salsa en rock tot balads en musical. Iedere drie jaar wordt er een nieuw programma gemaakt, waarmee wordt opgetreden in theaters, zoals Hofpoort in Coevorden en de Voorveghter in Hardenberg.

Aan het concert in het Gramsberger Bosje werken ook twee zangeressen zee. De tegenwoordig in Duitsland woonachtige oud-Gramsbergse Marleen Kwant is nog maar 14 jaar. Sinds vier jaar zingt ze bij Viva La Musica in Zuidwolde en dit jaar speelt ze mee in een productie van Boink Theater in Utrecht. Het tweede gastoptreden wordt verzorgd door Linda Heespelink uit Dedemsvaart. Ze deed dit voorjaar nog mee aan de zangwedstrijd Una Voartse Voce Particolare. Linda is lid van muziektheater VAKK en heeft dit jaar een van de vrouwelijke hoofdrollen in De Drie Musketiers. Verder zingt ze in de band ReLax uit Coevorden met een repertoire dat varieert van Nederlandstalig tot jazz en blues.

De gratis toegankelijke voorstelling begint om 15.00 uur. Het bostheater is bereikbaar via de parkeerplaats van sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen.

Het openluchttheater dateert uit 1958. Na een lange periode dat het niet meer werd gebruikt, streeft Stichting ProGram er naar om het idyllisch in de bossen gelegen theater op te knappen. Hiervoor is een grootschalig renovatieplan gemaakt. Vooruitlopend op het herstel zijn kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd zodat er deze zomer weer gespeeld kan worden. Sinds mei zijn er al vier voorstellingen geweest. De laatste twee trokken rond de 300 bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.