Home / archiefcentraal / clayton bedwingt muur van 215 meter

clayton bedwingt muur van 215 meter

De uit Staphorst afkomstige Marcella Hokse wist als enige Nederlandse de vierde ronde te bereiken. Daar moest zij het opnemen tegen de drie Engelse ruiters Joey Clayton, Matthew Sampson en Guy Williams. Van de vier wist alleen Clayton met zijn paard Ingliston Twister de 2,15 meter hoge muur te bedwingen. Clayton deed nog een toegift door zich te wagen aan de naar 2,25 meter hoogte bijgestelde muur, maar dit bleek ook voor hem te hoog. Clayton sleepte met zijn overwinning een Kia Picanto in de wacht.

Harrie Wiering was de snelste in de 3*-rubriek. Wij won het tweefasenparcours over 1,45 meter. Wiering reed een nulronde in een tijd van 27,16 seconden en was daarmee de snelste. De Engelse Laura Renwick kwam het dichtst in de buurt van de tijd van Wiering. Zij noteerde een tijd van 27,25 seconden.

In de later op de dag verreden 3*-rubriek over 1.50 meter was de Duitse Felix Haβmann Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten te snel af met een tijd van 59,93 seconden. Vrieling eindigde als tweede in een tijd van 61,33 seconden. Met 61,43 seconden moest Van der Vleuten genoegen nemen met een derde plaats. Vrieling en Van der Vleuten komen over twee weken beide uit in Aken voor het Nederlandse EK-team.

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam geeft vanavond een clinic bij CSI Ommen. Aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis. CSI Ommen duurt nog het hele weekend. De Grote Prijs is zondag live volgen op RTV Oost. Meer informatie en het programma is te vinden op www.jumpingdedriehoek.nl

Gert Ekkelkamp maakte een mooie sfeerimpressie. Deze vind je in de bijlage.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.