burgemeester ahne betreurt vechtparij

Burgemeester Ahne betreurt dat Ommen is opgeschrikt door de vechtpartij. Dat staat in een verklaring die de gemeente Ommen donderdagavond publiceerde.
‘Woensdagavond 5 augustus vond een vechtpartij plaats in het centrum van Ommen. Volgens getuigen zouden medewerkers van het circus Belly Wien bij de vechtpartij betrokken zijn. De politie onderzoekt de zaak. Inmiddels heeft de politie een persoon aangehouden.

Burgemeester Ahne betreurt dat Ommen is opgeschrikt door de vechtpartij: “Een incident van deze omvang kennen wij niet in Ommen en ik hoop dat wij dit ook niet meer meemaken. Ommen is een stad waar iedereen veilig moet kunnen genieten van de evenementen zoals de Bissinghavonden. De politie heeft snel en adequaat gehandeld en ik hoop dat de daders snel worden opgepakt en dat wij in Ommen niet weer door een dergelijk incident worden opgeschrikt.”

Het incident heeft tot veel onrust geleid en de gemeente krijgt vragen over de vergunning voor het circus om voorstellingen te geven. “Ik begrijp dat er nu met andere ogen naar het circus wordt gekeken, omdat sprake is dat medewerkers van het circus begonnen zijn met de vechtpartij. Wat er precies is voorgevallen is in onderzoek bij de politie. Wij moeten dat onderzoek afwachten en geen overhaaste conclusies trekken”, aldus de burgemeester.

Vergunning

Het circus Belly Wien geeft vanaf woensdag tot en met zondag voorstellingen in Ommen. Hiervoor is een vergunning aangevraagd. Voor het verlenen van de vergunning is advies gevraagd aan de politie en de Veiligheidsregio IJsselland. Zij hebben geen negatief advies gegeven. Ook is de vergunning gepubliceerd op 16 juni 2015 in Vechtdal Centraal en de website van Ommen.

De gemeente heeft geen bezwaar ontvangen tegen de komst van het circus, waarop de vergunning is verleend. Vooralsnog wordt de vergunning niet ingetrokken omdat niet het bedrijf Belly Wien bij het incident betrokken is, maar vermoedelijk personen rond het circus.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.