broertjes mulder toch aan de start in ommen

Komende vrijdag en zaterdag is De Voormars in Ommen het decor van het Nederlandse Kampioenschap Inline Skaten. Z’n 350 inline skaters strijden met elkaar om de nationale driekleur. Onder hen de plaatselijke favorieten, de zusjes Sharon en Daphne Hendriks, maar ook de Olympische helden Michel en Ronald Mulder en Jan Blokhuijsen.

Het NK Inline Skaten biedt een wedstrijdprogramma met een grote diversiteit. Naast de sprintafstanden over 200 en 500 meter worden er ook zeer spectaculaire onderdelen als een puntenkoers (10 kilometer) en een afvalkoers (20 kilometer) verreden. Er worden snelheden behaald tegen de 60 kilometer per uur en de acrobatische spagaat finishes kan net het verschil maken tussen goud of zilver. Het 475 meter lange parcours biedt dus een podium, waarop dit grote spektakel gaat plaatsvinden en het publiek de sporters van dichtbij kan aanschouwen. Naast geweldige topsport is ook voldoende entertainment met optredens van DJ Bote, Late Night Serenade en Manon Bosch.

Blessures

Jeroen Dunnewind, die namens de IJsvereniging de Doorloper de organisator is van het NK Inline Skaten, werd enkele weken geleden opgeschrikt door het bericht dat Ronald Mulder zwaar ten val was gekomen tijdens het Europees Kampioenschap Inline Skaten in Oostenrijk. Bij deze val liep Ronald diverse breuken op in zijn arm en handen. Ook zijn broer Michel Mulder raakte tijdens het EK geblesseerd. “Balen dus, Michel en Ronald zijn grote ambassadeurs van de skeelersport en die wil ik graag aan de start hebben staan bij het NK Inline Skate te Ommen”, aldus Jeroen Dunnenwind.

Lange tijd leek het erop dat deze sporticonen niet van start zouden gaan in Ommen, maar gelukkig kwam afgelopen week toch het verlossende bericht dat beide heren in ieder geval de 200 meter sprint gaan rijden. De 500 meter is nog een vraagteken, hierbij rij je toch met meerdere rijders in de baan en is de kans op valpartijen groter. Op de 200 meter is het zeker nog geen gelopen race, ondanks dat de broers Mulder topfavoriet zijn, kunnen ze zeker concurrentie verwachten van hun teamgenoot van team beslist.nl, Pim Schipper en alleskunner Mark Horsten. De finale van de 200 meter sprint wordt vrijdagavond rond 19.00 uur verreden.

Vuurwerk

Ook op de lange afstanden gaat het vuurwerk opleveren. Olympisch kampioen van de ploegenachtervolging, Jan Blokhuijsen mag het op gaan nemen tegen onder andere Mark Horsten, Karlo Timmerman, Ruurd Dijkstra. Bijzondere aandacht gaat er zeker uit naar de dameswedstrijden. Op de afvalkoers en puntenkoers behoort plaatselijke favoriete Sharon Hendriks tot de grote kanshebbers op de titel. Ze moet dan nog wel afrekenen met routines Irene Schouten, Elma de Vries en Bianca Roosenboom. Kortom, dit spektakel mag je niet missen. Kijk voor het volledige programma op www.skeelereventommen.nl.

Voorafgaand aan het NK wordt op vrijdag eerst het Ommer Scholenkampioenschap gehouden. Van iedere basisschool verschijnen drie dames en drie heren aan de start. De totaal ruim 90 leerlingen rijden een wedstrijd over 100 meter en een wedstrijd over 1.000 meter. Wie dit het beste doet mag zich dan uiteindelijk Ommer Scholenkampioen noemen. Uiteindelijk verzamelen de deelnemers ook punten voor hun school. Tijdens het Ommer Scholenkampioenschap is er op de Voormars veel aandacht voor JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Verschillende organisaties ondertekenen gezamenlijk een convenant waarmee zij streven naar een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.