blauwe bessen nog hele maand te plukken

“De oogst is goed dit jaar”, vertelt Ingeborg Honer. Samen met haar man runt zij de bessentuin “We hebben redelijk veel water gehad in het voorjaar en de laatste dagen veel zon, daardoor zijn er mooie dikke bessen ontstaan.”

De bessentuin aan de Balkerweg 37, net buiten Ommen, is volledig biologisch. Geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen. Het wieden van onkruid rondom de struiken gebeurt ook allemaal handmatig. “We vinden het belangrijk om het zo natuurlijk mogelijk te houden, dat past bij deze gezonde bessen.”

De Blauwe bessen bevatten veel vitamine en antioxidanten en zouden gunstig werken bij veel ziekten. Maar bovenal is het heerlijk om je eigen bessen in alle rust bij elkaar te plukken, zittend op een krukje of wandelend door de tuin. En vervolgens ze thuis lekker op te snoepen of jam van te maken.

Primeur dit jaar is ‘het lekkerste toetje van het Vechtdal’. Verse boerenkwark, gemaakt door buurvrouw Froukje Kingma van ‘Puurvechtdal’ in combinatie met blauwebessensaus. Ingeborg: “Dit heerlijke tussendoortje kan je proeven in de theetuin. Probeer ook eens een glas boerenkarnemelk, eveneens van ‘Puurvechtdal’. De echte smaak zoals karnemelk bedoeld is, puur, zonder toevoegingen.”

Daarnaast kan je ook genieten van lekkere eigen gemaakte blauwebessenvlaai en een kop koffie/ thee of fris. En kinderen kunnen gebruik maken van de grote trampoline. De hele maand augustus zijn bezoekers van harte welkom op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook het naastgelegen Viltatelier Bodyflower is op die dagen te bezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.natuurlijkerwijs-ommen.nl of bel naar 0523-234003 of 06-50908015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.