Home / archiefcentraal / bijeenkomst zwangeren voortaan op dinsdag

bijeenkomst zwangeren voortaan op dinsdag

Enkele keren per jaar organiseert de Saxenburgh Groep samen met kraamzorgorganisaties NAVIVA, de Kraamvogel en BTK-zorg voorlichtingsavonden voor zwangere vrouwen en hun partner. Voortaan wordt deze bijeenkomst gepland op de dinsdagavond in plaats van de maandag. De eerstvolgende avond is op dinsdag 25 augustus in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van de baby bij een eventuele ziekenhuisopname. Belangstellenden zijn van 20.00 tot 22.00 uur van harte welkom. “We kregen het signaal dat dinsdagavond beter zou passen dan de maandag. De behoeften van de patiënt staan bij ons centraal, wij voldoen dan ook graag aan deze wens”, aldus kraamverpleegkundige Bertha Scholten. Zij is al vele jaren betrokken bij de organisatie van de voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangere vrouwen.

Een verloskundige, werkzaam in het ziekenhuis, verzorgt dinsdag 25 augustus de voorlichtingsavond samen met twee gespecialiseerde kraamverpleegkundigen. Zij leggen alles rustig en duidelijk uit aan de aanstaande ouders en bieden voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

– Wanneer moet ik bellen naar de verloskundige of het ziekenhuis

– Het verloop van een bevalling

– Pijnbestrijding rond de bevalling

– Keizersnede

– Uitleg over voeding voor de baby

Ook wordt er een film vertoond over de gang van zaken rondom de bevalling in één van de kraamsuites. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Neem voor vragen of inlichtingen contact op met het secretariaat Gynaecologie. Zij zijn van 9.30 tot 11.30 uur bereikbaar via 0523-276374. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op www.sxb.nl, of door een mail te sturen naar j.hiddink@sxb.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.