bewust hardlopen bij aco van elderen

Atletiek Club Ommen start 7 september met de clinic ‘Bewust hardlopen’. De clinic bleek de vorige keer een succes, voor atletiekclub reden om op herhaling te gaan.

Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in acht lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Videoanalyse

Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit en schoenkeuze aan bod. De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is voor iedereen toegankelijk.

De cursus wordt gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek. De cursus start op 7 september en is van 19.30 tot 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Henk Weteringe via henk.weteringe@outlook.com of 06-40536089. Kijk ook eens op www.acovanelderen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.