Home / archiefcentraal / baby lars de 400e bij saxenburgh

baby lars de 400e bij saxenburgh

“Wij streven ernaar de allerbeste zorg te geven aan moeder en kind in een huiselijke omgeving”, licht Christa Cremer, leidinggevende van de afdeling toe. “Hiervoor hebben we een aantal jaren geleden de verloskamers veranderd in kraamsuites, waarbij de medische sfeer zoveel mogelijk is weggelaten. De afdeling is in het bezit van de Bronzen Smiley. Dit betekent onder andere dat vaders na de bevalling bij hun partner en baby kunnen slapen. Als de baby toch opgenomen moet worden op de kinderafdeling, dan proberen wij moeder en kind zo min mogelijk te scheiden en waar mogelijk toch op één kamer te verzorgen.”

Bijzonder

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis. Veel vrouwen bevallen het liefst thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Anderen kiezen er bewust zelf voor om in het ziekenhuis te bevallen onder leiding van hun eigen verloskundige, zo is de ervaring bij de Saxenburgh Groep. Soms is het om medische redenen noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen.

“Als er een geplande keizersnede moet gebeuren is het streven om dit op de operatiekamer op ‘natuurlijke’ wijze te doen, de zogenaamde Gentle sectio. Dat wil zeggen dat de moeder de geboorte van haar baby zelf kan zien en indien mogelijk, is er direct huid op huid contact”, legt gynaecoloog Monique Wüst uit. “Dit doen wij voor de zo belangrijke binding tussen moeder en kind. Als moeder borstvoeding gaat geven wordt de baby ook direct aan de borst gelegd.”

Afgelopen zomer zijn er in ruim een maand tijd 100 baby’s geboren terwijl er normaal gesproken gemiddeld 55 bevallingen per maand zijn. “Op de kraamafdeling is het vaak hollen of stilstaan, omdat plannen niet altijd mogelijk is,” laat Christa Cremer weten. ‘Zomerbaby’ Lars Brink uit Dedemsvaart was de 400e baby van 2015. Het team van de kraamafdeling maakte graag tijd vrij om het ventje en z’n ouders in het zonnetje te zetten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.