aantrekkelijk tennis bij dltc gerner

“Voor de groep kinderen die net met tennissen zijn begonnen, werd vrijdagmiddag een circuit georganiseerd. Dit bestond uit vaardigheden als lopen, werpen, kaatsen, bal door hoepel spelen, blikgooien, ladder lopen en een rally tegen het net spelen. Winnaar werd Pieter Scheeuwe en tweede werd Iris Gils.

Categorie rood

In de categorie rood (in de service vakken) werden op woensdag en vrijdagmiddag poulewedstrijden gespeeld. Hier won Menno Broekhaar de eerste prijs en Pleun Feijen werd tweede. In de categorie Oranje werd op een driekwart baan gespeeld. Op alle dagen werd ook hier in poulevorm gespeeld. Bij de meisjes won Charlotte Frets de beker voor de eerste plaats en Isabel Rhee eindigde als tweede.

Bij de jongens slaagde Jack Westendorp erin de beker te krijgen. Martijn Rietema werd een goede tweede. Het was leuk om te zien hoe het spel van de kinderen enorm vooruit was gegaan. De categorie Geel was verdeeld in ’tot en met 12 jaar’ en ’tot en met 17 jaar’. Meisjes en jongens speelden door elkaar in poules. Hieruit kwamen de kruisfinales waarin Sander Lahuis tegen Huub Voortman en Cas Bruintjes tegen Isabel Berg uitmaakten wie in de finale mochten spelen. Sander en Cas maakten er met intens tennis een mooie finale van. Daarna mocht Sander de winnaarsbeker in ontvangst nemen en Cas de beker voor de tweede plaats.

Geel tot en met 17 jaar

In één poule waren enkele afzeggingen op het laatste moment. In de andere poule werd naar hartenlust gestreden met aantrekkelijk tennis. In de kruisfinales speelde Marieke Wennemars tegen Coen van Dam en Merijn Frets tegen Julian Berg. De finale ging tussen Coen en Merijn. Zij kennen elkaar door en door. Coen won de eerste set en Merijn de tweede. In de super tiebreak wist Coen de beker voor Clubkampioen 2015 te winnen en kreeg Merijn de beker voor goede tweede.

Dan wordt er jaarlijks een wisselbeker uitgereikt aan het jeugdlid dat in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt. Deze beker mocht Merijn Frets voor een jaar mee naar huis nemen. Dank aan Age Pietersma, die de kinderen de fijne kneepjes van het tennis bijbrengt. Hester Verbeek die samen met Age de pouleindelingen maakte en de wedstrijdplanning maakte.

Het spelcircuit werd verzorgd door Elselien Veldman, Stefan Diderich en Wim van Hulst. Birgit Berg zorgde voor fruit, koek en limonade en ijsjes, vaak geholpen door Anouska Westendorp en anderen die in de kantine hielpen.

Woensdag 26 augustus wordt er weer gestreden voor de Color Cup. Zondag 30 augustus wordt van 10.00-12.00 uur weer door koppels gespeeld, waarin een junior met een senior speelt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.