wethouder smid samen werken aan de toekomst

De afgelopen week werd onder tropische temperaturen nog hard gewerkt aan het Ommer centrum. Dat roept respect op voor de hard werkende mannen die er alles aan deden om voor de vakantie een mooi resultaat letterlijk neer te leggen. Deze week de laatste loodjes en dan kunnen we allemaal genieten van het prachtige nieuwe plein.

De nieuwe situatie zal ook een zekere gewenning vragen. Het vernieuwde centrum vraagt een gezamenlijk delen van de ruimte, waarbij we allemaal rekening met elkaar moeten houden als verkeersdeelnemer. Inmiddels zijn extra maatregelen genomen om de voetgangerszone van Marktgebouw tot Brugstraat duidelijker te markeren, zodat de verblijfsfunctie op het plein centraal blijft staan. De komende maanden zullen we goed in de gaten houden hoe de praktijk uitpakt. Ook met inzet van verkeersregelaars en het uitdelen van flyers om de nieuwe situatie uit te leggen.

Vorige week werd eveneens de overeenkomst tussen gemeente en Artica getekend, waardoor de weg nu ook vrij is voor de bouw van nieuwe appartementen. De plannen die jarenlang niet konden worden verwezenlijkt gaan nu uitgevoerd worden. Een belangrijke mijlpaal! Zo werken we samen aan de toekomst van Ommen. Ommen als aantrekkelijke plek voor toeristen, maar ook als plek om te wonen in het mooie Vechtdal.

Werken aan de toekomst doen ook de inwoners van het prachtige Vilsteren. De stuurgroep Duurzaam Vilsteren heeft samen met de inwoners een plan gemaakt met een inspirerende werkwijze. De kleine(re) kernen laten telkens weer zien dat zij over veel kracht en samenhang bezitten om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. Iets om trots op te zijn.

Mijn toekomst zal, het is u wellicht niet ontgaan, in een andere gemeente liggen. Ommen zal ik echter, op enige afstand, met veel interesse blijven volgen. Aan de vele contacten kan ik goede herinneringen bewaren. Nu is de zomervakantieperiode begonnen en gaat Ommen zijn gastvrijheid weer volop tonen. Ik wens een ieder een prettige vakantie.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Smid

Wethouder gemeente Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.