Home / archiefcentraal / wandeling in en rond kasteel eerde

wandeling in en rond kasteel eerde

Binnen genieten van de grandeur van een kasteel en buiten wandelen over een afwisselend landgoed. Op woensdag 22 juli wandelt de boswachter van Natuurmonumenten in en rond kasteel Eerde. Normaal gesproken is het kasteel niet te bezoeken, maar nu wel.

De boswachter start om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij kasteel Eerde aan de Kasteellaan 1 in Ommen. De tocht duurt ongeveer twee uur en honden kunnen niet mee. Vooraf reserveren is noodzakelijk, dat kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen €5,00, niet-leden €8,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen respectievelijk €4,00 of €7,00.

Het kasteel

Majestueus en imposant aan de buitenkant. De binnenkant is dat zeker ook: een zwevende trap, prachtige gobelins en een kroonluchter. Het kasteel heeft een bewogen geschiedenis, van een roofridder als eerste bewoner tot zelfs de Orde van de Ster.

Het landgoed

Landgoed Eerde is heel afwisselend: een trots kasteel, zandweggetjes, houtwallen, (park)bos, oude bomen en karakteristieke boerderijen. De boswachter kent alle mooie plekjes.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.