Home / archiefcentraal / wandel mee door het reestdal

wandel mee door het reestdal

Op dinsdagmiddagen 7 en 21 juli organiseert Landschap Overijssel een zomerse middagwandeling ‘Op stap in het Reestdal‘. Een wandeling door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. De gids van Landschap Overijssel laat alle schoonheid zien van dit gebied, maar kent ook prachtige verhalen uit vervlogen tijden. De wandelingen beginnen om 13.30 uur en duren ongeveer twee uur.

Het Reestdal, waar grenzen vervagen

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid.

Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Waar en wanneer?

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag 7 en 21 juli en starten bij het bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Balkbrug. In het bezoekerscentrum kan je voor of na de wandeling van een heerlijke kop koffie of thee genieten. De bijdrage is €3 per persoon en kinderen betalen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas, evenals donateurs van de andere landschappen.

Opgeven is niet nodig. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.