vov stelt parkeerbeleid ommen aan de kaak

De Volkspartij Ommen Vooruit heeft het College van Burgemeester & Wethouders enkele vragen gesteld over het parkeerbeleid op De Markt in Ommen. Fractievoorzitter Gerrit de Jonge stuurde de volgende brief aan het college:

“Op 3 juli 2014 heeft de VOV fractie, tijdens de gemeenteraadsvergadering, de motie vreemd aan de orde van de dag “Markt autovrij maken” ingediend. Deze motie is met 15 stemmen voor en 2 tegen aangenomen.

Het college heeft daarop aangegeven de motie niet te zullen uitvoeren. Eén van de toen opgegeven reden was: ‘er zijn harde afspraken met een aantal ondernemers gemaakt dat de markt per 1 januari 2015 autovrij zou worden’.

Vanaf de oplevering van het nieuwe plein heeft het college aangegeven dat er maatregelen genomen zouden worden om het parkeren op de markt (tussen het marktgebouw en Tante Pos) en op het 11 april-plein voorkomen zou worden. Nog steeds blijkt dat er dagelijks op genoemde plekken geparkeerd wordt. De VOV fractie heeft de volgende vragen:

1. Welke maatregelen ter voorkoming van parkeren zijn er door het college genomen ?

2. Wat gaat het college op korte termijn ondernemen om het parkeren op genoemde plekken te voorkomen ?

3. Op welke manier gaat het college voorkomen dat er processen-verbaal uitgeschreven moeten worden ? (De VOV wil, door duidelijke en pro-active voorlichting, voorkomen dat toeristen door alleen het middel “handhaving” in te zetten Ommen gaan mijden).

In afwachting van uw reactie,

Gerrit de Jonge, fractie voorzitter”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.