Home / archiefcentraal / volop wandelingen in de regio

volop wandelingen in de regio

Landschap Overijssel organiseert de komende periode weer volop wandeltochten door de regio. Een kort overzicht:

Zomeravondwandeling door het Reestdal

Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem houdt Landschap Overijssel op dinsdag 14 juli een avondwandeling door Het Reestdal. ’s Avonds heerst er een bijzondere stilte in de natuur. Toch is er heel veel te zien én te horen. Ervaar het avondgloren terwijl de gids je meer vertelt en je meeneemt naar onverwachte plekjes in het Reestdal. De excursie start om 19.30 uur en zal ongeveer twee uur duren. Iedereen is van harte welkom. Kosten voor deelname aan deze excursie bedragen €3,00 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Op Stap met de schaapherder op de Lemelerberg

Op donderdag 16 en dinsdag 21 juli om 14.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘Op stap met de schaapherder’ excursie op de Lemelerberg. Samen met een schaapherder ga je op zoek naar de herder met de schaapskudde op de Lemelerberg. Onder leiding van schaapherder Jacqueline van der Hamc kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied en onderweg de schaapskudden tegenkomen.

Omdat er een beperkt aantal deelnemers mee kan lopen is aanmelden voor deze excursie verplicht. Na aanmelding ontvang je bericht met daarin de exacte startlocatie. De kosten zijn €5,00 per volwassene en € 1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Ga mee op stap in Beerze

Dinsdagavond 21 juli verzorgt Landschap Overijssel excursies in de serie ‘Op stap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maken de deelnemers een prachtige wandeling van ongeveer twee en een half uur in dit gevarieerde gebied. Om 19.00 uur start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. Kosten voor deelname aan deze excursie bedragen €3,00 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel, of van een van de twaalf andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif)duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde ‘nieuwe natuur”’ elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan je genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. De gids zal hier alles over vertellen en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Op stap in natuurgebied Collendoorn

Woensdag 22 juli houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van de boswachter en tevens natuurgids Wiebe Tolman wandelen de deelnemers ongeveer anderhalf uur door dit mooie, gevarieerde gebied. De start is om 14.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. Kosten voor deelname aan deze excursie bedragen €3,00 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel, of van een van de twaalf andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor bovenstaande wandeltochten op www.landschapoverijssel.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.