Home / archiefcentraal / vier oud leerlingen vechtdal zijn cibap talent

vier oud leerlingen vechtdal zijn cibap talent

Jodie Wijermars, Chantal Hendriks, Huub Dekker en Seada Marsman zijn benoemd tot Cibap talent van 2015. Alle vier zijn zij oud-leerlingen van het Vechtdal College in Ommen. De Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle reikt per opleiding de titel ‘Cibap talent’ uit aan de excellente studenten die dit schooljaar eindexamen doen.

In totaal reikte de school aan negen studenten de eretitel uit. Bijna de helft daarvan legde dus de basis op het Vechtdal College in Ommen. Jodie was de beste student van de opleiding Grafisch Vormgever niveau 4, terwijl Chantal de titel verdiende binnen de richting Decorateur en Restaurator niveau 4. Huub volgt de opleiding Medewerker Vormgeving niveau 3 en Seada Marsman studeert Medewerker Vormgeving niveau 2.

Van iedere opleidingsrichting waren drie studenten genomineerd voor de titel Cibap talent 2015. Maandag maakte de school de talenten per opleiding bekend. De vakdocenten spraken daarbij lovende woorden over de prestaties van de talenten. Alle genomineerden exposeren hun eindexamenwerk in Het Langhuis in de Zwolse binnenstad. Voor de studenten is het een geweldige kans om aan een breder publiek hun visitekaartje af te geven.

De wethouder van Cultuur, de heer Brink, opende maandag de expositie en ontving het eerste exemplaar van het jaarboek 2015 uit handen van Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur van het Cibap. In de prachtige entourage van de expositieruimte in de Zwolse binnenstad komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht.

De expositie in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8, is voor publiek toegankelijk van 8 juli op woensdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het Langhuis is een podium voor jonge talentvolle kunstenaars. Het eindexamenwerk van de Cibap studenten hoort hier dan ook helemaal thuis. Het hele jaar door zijn in het monumentale pand unieke exposities te zien. Kijk voor meer informatie op www.langhuis.nl.

Cibap vakschool voor verbeelding is een zelfstandige vakschool met opleidingen gericht op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Docenten leiden de studenten op tot bevlogen vakmensen door talenten te koppelen aan gedegen vakkennis. Maar ook door aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en presentatie.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.