Home / archiefcentraal / verdachte situatie dalfsen blijkt spooktocht

verdachte situatie dalfsen blijkt spooktocht

Als politieagent krijg je te maken met een veel verschillende situaties. Regelmatig moeten ze arrestaties verrichten of boetes uitdelen. Maar zo nu en dan is er ook wel eens sprake van een misverstand, zoals dinsdagavond in Dalfsen. De Politie Dalfsen plaatste onderstaand verslag op Facebook:

“Gisteravond omstreeks 22.00 uur kregen collega’s van het politieteam Dalfsen een melding van een verdachte situatie in een bos langs de Hessenweg. Onze melder had gezien dat in het bos een aantal auto’s stond en dat een aantal personen daar allerlei dingen aan het uitladen was, waaronder kettingzagen. Onze melder vond dit erg vreemd op dit tijdstip, zo midden in het bos.

En eerlijk gezegd, klinkt het ook wel behoorlijk verdacht, dus collega’s van het wijkteam gingen met gezwinde spoed ter plaatse. Toen we over het bospad dichterbij kwamen, zagen we al dat er in de verte iemand leek weg te rennen. Kort daarop kwamen we op de plek, waar onze melder de verdachte zaken had gezien, maar troffen niemand meer aan. Wel stonden er inderdaad een aantal auto’s geparkeerd.

Net toen wij de geparkeerde auto’s nader wilden bekijken, kwam een aantal mannen het bos uit lopen. Op onze vraag wat zij op dit tijdstip hier deden, gaven de mannen al aan dat ze zich deze vraag konden voorstellen. Ze legden uit dat zij bezig waren met een spooktocht voor de jeugd. Hierbij hadden ze inderdaad ook kettingzagen (zonder ketting) bij zich, om de jeugd wat meer schrik aan te jagen. De spooktocht bleek georganiseerd te zijn door een kerkelijke jongerenorganisatie uit Dalfsen.

In dit geval bleek het gelukkig allemaal in orde te zijn, maar dat is natuurlijk niet altijd zo! Ziet of hoort u zelf iets wat u niet vertrouwt? Bel dan zo snel mogelijk 112! Wij rijden liever tien keer voor iets onschuldigs als een spooktocht, dan dat we één keer te laat zijn! Uiteindelijk bent u – als inwoner – toch vaak onze extra oren en ogen… We hopen dat de Dalfser jeugd en hun begeleiders ondanks dit, alsnog een leuke spooktocht hebben gehad!”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.