Home / archiefcentraal / uit hei en dennen vakantietijd

uit hei en dennen vakantietijd

Wij hebben er niets meer mee. Heel vreemd. We stellen vakanties vaak uit. Hondenpensions zijn nu vol, te warm, te regenachtig, te veel afspraken. Waar naar toe? Tuin en brievenbus regelen, inpakken, alles afsluiten, je bent al moe voor je wegrijdt. Per auto of vliegtuig, het is allemaal GEDOE.

Dan ben je er eindelijk, uitpakken, je installeren en de stad in. Met een man in een grote stad heb je weinig kans op regie. “O, jij wilt de plattegrond van de city, alsjeblieft, zoek het maar uit”, roepen ze getergd. En dan sta je midden in New York, om vanaf 5th avenue naar Time Square te lopen. Met dochter of vriendin lukt dat fantastisch, ze vertrouwen op jou en kijken zelf niet op of om. Je bent belangrijk, zijnde kaartlezer. Met een man begin ik er niet meer aan. Zij wensen jou met stadplan naar de door jouw begeerde highlights te loodsen.

Mannen willen ook nooit met een taxi ergens heen, geen idee hoe dat zit. In Parijs heb ik kilometers achter een snel lopende verloofde gerend, die zeker wist, dat hij op z’n gevoel ons hotel terug zou vinden. Aan een voorbijganger om de weg vragen? Noem mij één man die dat doet, echte mannen lopen net zo lang tot ze hun doel hebben bereikt.

Ooit vloog ik met mijn Duitse vriend en een ander echtpaar naar Wenen. Aangekomen wensten de heren per kosteloze bus te gaan. Die reed naar een aantal hotels. Nee, niet het onze. Dat mooie hotel lag aan een bussenvrij plein. Daar strompelden we dan, met koffers en beautycase in de snikhitte naar ons fraaie hotel. Men bekeek ons daar hoofdschuddend. We stonden tot aan onze enkels in de pluche vloerbedekking te hijgen als postpaarden. Nee, je lijkt dan geenszins op een doorgewinterde globetrotter.

De stad moest worden ontdekt, liefst per métro. Of iemand van ons daar enige kaas van had gegeten? Ik opperde een taxi te nemen, maar nee, de mannen zouden heus de geheimen van deze ondergrondse ontdekken. Die waren immers overal hetzelfde!!! Dus niet.

Vrouwen bekennen gewoon hun tekortkomingen, dat is zo fijn. Je voelt je niet de enige kneus. Mannen moeten zegevieren, vooral tegenover elkaar. Wat we uiteindelijk in Wenen deden? Het Prater, in het reuzenrad gezeten, musea en concerten bezocht. Veel gegeten, gedronken en in de Moulin Rouge de danseressen bekeken. Ze hadden niet veel om het lijf………..

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.