Home / archiefcentraal / trek de wandelschoenen aan in beerze

trek de wandelschoenen aan in beerze

Dinsdagavond 4 augustus verzorgt Landschap Overijssel excursies in de serie ‘Op stap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maken de deelnemers een prachtige wandeling van ongeveer tweeënhalf uur in dit gevarieerde gebied.

Om 19.00 uur start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen €3,00 per volwassene en €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel, of een van de andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Van tevoren opgeven is voor deze wandeling niet nodig.

Natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde ‘nieuwe natuur’, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Onder leiding van de natuurgids gaat de tocht door een aantal van deze landschapstypen en kunnen de deelnemers genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. De gids zal hier alles over vertellen en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.