Home / archiefcentraal / trapveldje dalfsen blijft voorlopig dicht

trapveldje dalfsen blijft voorlopig dicht

Pas na de vakantie komt het onderwerp opnieuw op de agenda van het college. “Tot die tijd is het voor buurtkinderen niet mogelijk om gebruik te maken van het trapveldje”, laat de gemeente Dalfsen weten. “Mede omdat het beheer, en daarmee ook de sleutel, in handen is van de basisschool De Polhaar. Kinderen kunnen uiteraard gebruik maken van een van de vele trapveldjes in de buurt.”

Verhoogd hek

De gemeente laat verder weten dat het besluit om drie van de vier hekken van het trapveldje te vervangen voor hogere hekken is genomen na overleg met basisschool De Polhaar en de naaste buurman. De reden hiervan is de geluidsoverlast die de buren van het speelveld hadden in de avonduren en in de weekenden.

“Er is eerst, door middel van bebording, geprobeerd om het gebruik te reguleren, maar dit had helaas niet het beoogde effect”, aldus de Gemeente Dalfsen. “Handhavend optreden werkte in de praktijk ook niet. Op 24 april hebben de omwonenden een brief ontvangen waarin zij zijn geïnformeerd over de verhoging van de hekken. Hierop hebben zowel de school als de gemeente geen reactie ontvangen. Ook heeft de school de kinderen voor hun vakantie op de hoogte gebracht van de verandering. De ouders van de kinderen zijn hier niet apart over geïnformeerd door de school.”

Trapveldje voor school

“Het trapveldje is aangelegd door de overblijfouders van de school, die door middel van fondsenwerving geld hebben ingezameld. In eerste instantie was het veldje bestemd voor het gebruik van de kinderen van de basisschool tijdens het overblijven en in de pauzes. Daarbij is afgesproken dat ook kinderen uit de buurt hier mogen spelen zolang het geopend is. De openingstijden zijn ontstaan na overleg tussen school en de betrokken buurtbewoner. Het beheer ligt in handen van de school, zij beschikken over de sleutel van de toegangsdeur. Ze openen deze tijdens schooldagen rond 08.00 uur en sluiten rond 17.00 uur weer af.”

Voorlopig zit er voor de buurtkinderen dus niets anders op dan uit te wijken naar andere trapveldjes in Dalfsen.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.