Home / archiefcentraal / stuwzangers zongen in westerbork

stuwzangers zongen in westerbork

De Stuwzangers uit Vilsteren traden zondagmiddag met succes op in het Drentse Westerbork. Het evenement dreigde even in het water te vallen, maar even na 14.00 uur werd het droog en kon de eerste sessie in gang worden gezet.

Om 13.00 uur kwam het nog met bakken uit de hemel vallen. De overvloedige regen had van het mooie Westerbork een troosteloze aanblik gemaakt. De straten lagen er verlaten bij. Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren was echter berekend op deze noodsituatie en had een prachtige tent geplaatst. De instrumenten en geluidsapparatuur kunnen natuurlijk niet tegen veel nattigheid.

Om 14.15 uur was het dan eindelijk droog en kon er een begin worden gemaakt aan het Shanty- en Dansfestival in Westerbork. De troosteloze aanblik veranderde gelijk. Het publiek stroomde toe van alle kanten. De Stuwzangers, onder leiding van dirigent Flip Jonkman, hielden dit niet voor mogelijk. Het Vilsterse koor stond echt niet op de beste locatie van de vier maar trok toch behoorlijk wat publiek.

Blauwe Bogendagen

In deze regio is het Shantykoor de Stuwzangers snel weer te zien en te horen. Op vrijdagmiddag 31 juli zingt het koor tijdens de Blauwe Bogendagen in Dalfsen. Ditmaal niet in de avonduren, maar vanaf 14.00 uur. Het zal plaatsvinden op het Kerkplein tegenover de Aldi. Ook dan zijn er drie sessies. Kijk voor meer informatie op www.destuwzangers.nl.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.