Home / archiefcentraal / streekproducten op tweede blauwe bogen dag

streekproducten op tweede blauwe bogen dag

De tweede Blauwe Bogen Dag in Dalfsen staat vrijdag in het teken van ambachten en streekproducten. Rondom de Grote Kerk komt het wekelijkse thema tot leven bij de vele kraampjes. De Prinsenstraat is het decor van de braderie, terwijl de rommelmarkten plaatsvinden in het Koffiesteegje en de Bloemendalstraat.

Afgelopen vrijdag was het gezellig druk in het centrum van Dalfsen. Vele toeristen en mensen uit de omgeving brachten een bezoekje aan de eerste Blauwe Bogen Dag. Met als thema ‘hobby en vrije tijd’ was er genoeg te doen voor jong en oud. Zo was het mogelijk een gratis tochtje te maken op een Solex en organiseerde Hiawatha het boogschieten.

Tijdens de tweede Blauwe Bogen Dag krijgen lokale producten de kans rondom de Kerk. Chris Brandsema, voorzitter van Ondernemend Dalfsen legt uit: “Denk aan iemand die beeldjes maakt van klei. Of iemand die zelf koekjes bakt of eigen potjes jam maakt.” De kraampjes mogen er gratis staan, maar wel weer op voorwaarde dat het publiek mee kan doen met de activiteit. “De mensen moeten zelf de koekjes en de jam kunnen proeven.”

Om 10.00 uur gaat de Blauwe Bogen Dag van start. Tegen het begin van de avond zetten de horeca de festiviteiten voort.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.