sportcentrum emsland ook voor senioren

Sportcentrum Emsland in Ommen biedt vanaf september een trainingsaanpak aan gericht op senioren. “Wij richten ons op een combinatie van oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige faciliteiten binnen maar juist óók buiten het sportcentrum”, laat eigenaar Frank Ningbers weten.

Deze trainingsaanpak, genaamd EmslandFit Senioren, is speciaal afgestemd op de doelgroep van 60 jaar en ouder. Voor de deelnemers staat het werken aan zichzelf centraal, met name op het gebied van het verbeteren van conditie en fysieke weerbaarheid. Het sporten gebeurt in groepsverband, waardoor de voordelen van zowel het individueel als in het team sporten worden gecombineerd. Frank: “De setting is ongedwongen, maar het boeken van resultaat vereist natuurlijk enige inzet. Wij helpen daarbij, ieder naar zijn of haar eigen behoefte.”

De EmslandFit Senioren training wordt gegeven onder begeleiding van Remco van Milligen. “Net als in andere groepen wil ik plezier en sportiviteit combineren met het beste uit uzelf te halen”, vertelt hij. “Dit doen wij onder andere met het verzorgen van oefeningen ter verbetering van uw conditie, kracht, coördinatie, balans en zelfvertrouwen. Maar ook bijvoorbeeld hoe u een val breekt en correct opstaat. Na afloop praten we onder het genot van een kop koffie na over de training.”

Sportcentrum Emsland ligt in het rustige buitengebied van buurtschap Varsen en heeft alle faciliteiten in huis die bijdragen aan sportief succes en plezier. Diverse sporten op diverse niveaus met professionele begeleiding kenmerken het huidige karakter van de sportschool. Uiteraard staan hierbij gastvrijheid en laagdrempeligheid altijd hoog in het vaandel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.