Home / archiefcentraal / seksuele voorlichting op camping dennenoord

seksuele voorlichting op camping dennenoord

Vakantiegangers op jongerencamping Dennenoord in Ommen krijgen deze zomer seksuele voorlichting van van GGD IJsselland. Twee medewerkers van het team Seksuele Gezondheid brengen een aantal bezoekjes aan de camping om de jongeren voor te lichten over veilig vrijen.

De GGD laat weten: “Volgens de website van Dennenoord is het altijd ‘donders gezellig’ op de camping, maar weten jongeren wel wat ze moeten doen als het een keer ‘donders gezellig’ wordt in één van de iglotentjes? Wat is bijvoorbeeld de juiste manier om een condoom om te doen?” De preventiemedewerkers van GGD IJsselland nemen de tijd om de jongeren voor te lichten over veilig vrijen en ook delen zij condooms uit.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren helemaal geen condooms meeneemt op vakantie. Bewezen is dat jongeren die vooraf een pakje condooms in de koffer hebben gedaan, veiliger vrijen dan leeftijdsgenoten die zonder condooms zijn vertrokken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.