Home / archiefcentraal / poll verdeeldheid over archeologische vondsten

poll verdeeldheid over archeologische vondsten

Verdienen de archeologische vondsten in Dalfsen een eigen museum? Of is dat wat overdreven en volstaat bijvoorbeeld een tentoonstelling in het gemeentehuis? De meningen van de bezoekers ven Vechtdal Centraal zijn verdeeld. Een kleine meerderheid (52%) vindt een museum niet nodig, terwijl 48% dat wel zou toejuichen.

De archeologische vondsten in Dalfsen verdienen een eigen museum.

Eens: 48%

Oneens: 52%

Roken tijdens zwangerschap
De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) vindt dat zwangere vrouwen moeten worden gedwongen te stoppen met roken, drinken en drugsgebruik. De Raad wil dat er een wet komt om te zorgen dat ongeboren kinderen al vanaf de bevruchting worden beschermd. Wanneer moeders zich vervolgens niet aan deze wet houden, kan de baby na de geboorte uit huis worden geplaatst of kan er worden gedreigd met een dwangsom of gevangenisstraf.

Uit onderzoek is gebleken dat de omstandigheden en de leefwijze van de moeder tijdens de zwangerschap van grote invloed zijn op de ontwikkeling van het ongeboren kind. De stelling van deze week luidt dan ook:

Zwangere vrouwen moeten verplicht stoppen met roken.

Eens

Oneens

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.