Home / archiefcentraal / opinie hysterische taferelen koopzondag

opinie hysterische taferelen koopzondag

Beste redactie,

Hysterische taferelen moeten het zijn geweest afgelopen zondag in Ommen. De koopzondag in combinatie met het Montmartre gebeuren rond de kerk in Omen is massaal bezocht door toeristen en Ommenaren. In het Vechtdal Centraal van dinsdag 21 juli wordt in maar liefst drie artikelen melding gemaakt van het feit dat de eerste koopzondag in Ommen een groot succes moet zijn geweest. Er waren meer dan 1000 bezoekers bericht uw krant.

Ik was zelf op deze druilerige zondagmiddag tot 12.00 uur in Ommen, toen was deze grote volksoproer in elk geval nog niet begonnen. Een snel onderzoek leerde mij dat de gemeente Ommen ruim 17.000 inwoners heeft. U bericht over meer dan 1000 bezoekers, laten we voor het gemak dan uitgaan van 1500 bezoekers. Hiervan is een deel toerist. Ommen heeft ongeveer 31 campings en is dus erg toeristisch. Aannemelijk is dat ongeveer de helft toerist is want veel Ommenaren zijn nu zelf ook op vakantie. Er blijven dan 750 Ommenaren over. Procentueel gezien is dat 4,4% van de Ommenaren (met enige marge naar boven of onder uiteraard). Hierbij zijn ook mensen die speciaal voor de Montmartre schilders gekomen zijn en de opening van dit festijn door de wethouder en niet naar de winkels zijn geweest.

De woorden “massaal” en “in groten getalen” kennen weliswaar geen aantal, maar ik hoop dat u het met me eens bent dat 4,4% van de bevolking niet past bij deze kwalificaties. Als ondertitel heeft uw krant “wekelijks nieuws uit de regio”. Als we het hebben over nieuws dan betekent dat een objectief verslag van de feiten. Als we verderop in uw krant een aantal advertenties zien waarin de koopzondag gepromoot wordt en we leggen hier bovengenoemde verslaglegging naast, dan roept u op deze manier op zijn minst het beeld op dat uw adverteerders invloed hebben op de nieuwsartikelen in uw krant. Ik denk dat dat erg jammer is, want je geeft dan je geloofwaardigheid prijs.

Ik lees uw krant graag en begrijp ook dat je adverteerders nodig hebt. Daarnaast hecht ik ook erg aan objectieve berichtgeving en ik hoop dat ik daar op deze manier aan heb bijgedragen om dit soort “uitglijders” in de toekomst te voorkomen.

Ronald Haveman

Witharen

logo ‘Pas op, Opiniemakers’ is een wekelijkse opinierubriek, gemaakt door een (nog steeds groeiende) groep mensen uit de samenleving. Onderwerpen zoeken de opiniemakers zelf, maar wie een onderwerp belicht wil hebben moet dat vooral laten weten. En wie zelf mee wil doen aan ‘de opiniemakers’ is bij deze van harte uitgenodigd. Je mag teksten aanleveren. Maar je mag natuurlijk ook gewoon onder de opiniestukken reageren. Graag onder je eigen naam. De opiniemakers schrijven ook onder hun eigen naam.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.