Home / archiefcentraal / ontmoetingsruimte rosengaerde geopend

ontmoetingsruimte rosengaerde geopend

De nieuwe ontmoetingsruimte in zorgcentrum Rosengaerde is een feit. Na een grondige verbouwing van enkele maanden is de recreatiezaal maandag heropend als ontmoetingsruimte met de naam ‘De Blauwe Bogen’.

De betekenis van ‘De Blauwe Bogen’ is niet ver te zoeken. Het is de brug van Dalfsen die het ene gebied met het andere gebied verbindt. Het legt contact tussen twee gebieden. Iedereen mag er gebruik van maken, om vervolgens verder te gaan, of ervoor te kiezen even aan te leggen en gebruik te maken van de faciliteiten die het gebied heeft. Een brug is ook een warm welkom, dat uitnodigt om het gebied in te gaan. De drie blauwe bogen op de brug van Dalfsen vormen datzelfde welkom voor iedereen die over de Vecht het dorp binnenkomt.

In de ontmoetingsruimte van Rosengaerde is Dalfsen terug te zien in de blauwe kleur en foto’s van van onder andere de cichoreibloem en de cichoreifabriek. “Symbolisch zien wij deze ontmoetingsruimte dan ook als een brug”, vertelt een woordvoerster van Rosengaerde. “Een ruimte waar u welkom bent en gastvrij wordt ontvangen. Waar u binnen mag lopen, een kijkje mag nemen, weer verder gaat of een boodschap komt halen. U kunt ‘aanleggen’ voor een kopje koffie, een praatje, een activiteit of een heerlijke maaltijd, het is aan u.

De keuze voor de naam De Blauwe Bogen was daardoor toch vrij snel gemaakt.”

Met een luid applaus hebben de bewoners en de medewerkers vol trots de ruimte en bijbehorende naam goedgekeurd. Voordat de ontmoetingsruimte gereed was, is achter de schermen keihard gewerkt door de werkgroep ontmoetingsruimte. Tijdens de brainstormavond hebben zij zich met elkaar voorbereid op een goede samenwerking tussen voeding en welzijn en heeft ieder een ‘vingerafdruk’ achterlaten. Al deze vingerafdrukken zijn verenigd in een handafdruk, zichtbaar op een tegel.

De ontmoetingsruimte De Blauwe Bogen geeft de mogelijkheid om te eten en te drinken, een activiteit te doen, maar ook boodschappen te halen bij de kruidenier. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijken te nemen in de prachtige ruimte in Zorgcentrum Rosengaerde.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.