Home / archiefcentraal / noordelijke variant n340 serieuze optie

noordelijke variant n340 serieuze optie

Het is zeker niet ondenkbaar dat er toch een noordelijke variant van de N340, beter bekend als de Hessenweg, wordt aangelegd. CDA, VVD en D66 drongen er woensdag, tijdens de vergadering op het provinciehuis, op aan om deze variant, plan Scherpenkate, toch serieus te nemen. Besloten is een kostenraming voor het noordelijk traject Zwolle-Ommen te maken.

De heer Scherpenkate was natuurlijk zeer blij dat zijn plan weer uit de kast wordt getrokken, maar voegt er meteen wat aan toe. “Dit plan is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de volksgezondheid, de natuur en de leefomgeving!” Volgens Scherpenkate moet de beslissing dus niet alleen afhangen van de kosten, maar ook van de inhoud. Om dit kracht bij te zetten gaat hij op 26 augustus weer inspreken om ook deze kant van zijn zelf uitgezette tracé toe te lichten.

In september zou de beraming voor het plan Scherpenkate gereed moeten zijn en zoals de plannen er nu liggen zou in december al een keuze gemaakt kunnen worden welk plan de voorkeur krijgt. Er liggen dan twee keuzes: Doorgaan met de huidige plannen of uitvoering van plan Scherpenkate. Maar de geschiedenis van de Overijsselse politiek leert ons dat we niet al onze hoop moeten vestigen op december… dat kan natuurlijk ietsje later worden.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.