Home / archiefcentraal / nieuw boek over oorlog rond lemelerberg

nieuw boek over oorlog rond lemelerberg

Nadat stichting ’t Lemels Arfgoed in 2005 en 2010 al boekjes had uitgebracht over de oorlogsverhalen in Lemele, Archem en Dalmsholte is nu een derde deel verschenen. Aanleiding van de nieuwe uitgave is het verhaal van de nu 91-jarige Hendrik Roddenhof uit Beerze.

Hendrik bracht zijn jeugd door in Dalmsholte en heeft in 2010 in een schrift zijn oorlogsbelevenissen opgeschreven. ’t Lemels Arfgoed mocht het ‘manuscript’ overnemen en het is dan ook volledig in deze uitgave opgenomen. Het verhaal van de Poolse piloot die in Dalmsholte neerkwam en het verhaal van een onderduiker, die zijn onderduikbelevenissen in Lemele uitvoerig in een eigen boekje had opgetekend, mochten ook overgenomen worden.

Ook tal van andere verhalen kwamen boven tafel, waardoor het derde deel toch weer een omvang van 137 bladzijdes kreeg. De donateurs van ’t Lemels Arfgoed krijgen het boekje thuisbezorgd. Andere belangstellenden kunnen het aanschaffen via de kraam op de Oudhollandse markt of via www.lemelsarfgoed.nl.

1

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.