meester auke nam afscheid van de kardoen

Donderdag 2 juli stond de schooldag op De Kardoen in het teken van het afscheid van meester Auke Helder. Na 35 jaar werken op verschillende scholen van de PCO Ommen en omstreken heeft hij besloten om als leerkracht te stoppen.

’s Morgens vroeg haalden de kinderen van groep 7 meester Auke van huis op. Met feestelijk versierde fietsen werden meester Auke en zijn vrouw met de tuktuk naar school gebracht. Langs de route van huis naar school hadden zich alle groepen van De Kardoen opgesteld om hun meester voor de laatste keer met veel lawaai te begeleiden naar school.

Bij school aangekomen kreeg meester Auke van de leerlingen van de school een TomTom aangeboden, zodat hij de weg naar school ook later nog terug zal kunnen vinden. Voor zijn vrouw was er een mooie mand met bloeiende lavendel. De rest van de ochtend had groep 7 een feestelijk programma in de klas voorbereid en de morgen werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Van de leerlingen van groep 7 kreeg meester Auke twee relax-tuinstoelen aangeboden, die hij de komende week al goed kan testen. Na schooltijd was er een gezellig, druk bezochte receptie waar ouders, oud-leerlingen en oud-collega’s hem de hand konden drukken. Tijdens de receptie werd meester Auke toegesproken door de directeur van de school en het team liet op de melodie van meester Auke’s favoriete kamplied een aantal anekdotes de revue passeren.

Namens het team van de Kardoen kreeg meester Auke samen met z’n vrouw een ballonvaart aangeboden. ’s Avonds werd de warme, feestelijke dag afgesloten met een gezellige afscheidsmaaltijd.