Home / archiefcentraal / maximastaete winnaar de veste buurtkans

maximastaete winnaar de veste buurtkans

Het leefbaarheidsinitiatief ’Diverse ideeën Maximastaete’ is de winnaar van De Veste Buurtkans in het Vechtdal. Door een onafhankelijke jury werd dit idee als beste beoordeeld. De initiatiefnemers ontvingen bloemen en een cheque van medewerkers van de Veste. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag om hun leefbaarheidsinitiatief te realiseren.

In het Vechtdal, waar elf ideeën werden geïnitieerd, had de familie Kleis samen met medebewoners van Maximastaete verschillende ideeën om de saamhorigheid in het complex te vergroten. Behalve in het Vechtdal, organiseerde De Veste de actie ook in Enschede en op Terschelling.

Onafhankelijke jury

Alle 29 ingezonden leefbaarheidsinitiatieven werden per regio beoordeeld door een lokale onafhankelijke jury. De Veste vond diverse wethouders, huurdersverenigingen, zorginstellingen en leveranciers bereid om deel te nemen in de jury. Zij hebben alle initiatieven beoordeeld op: in welke mate het idee blijvend de leefbaarheid bevordert, in hoeverre het idee de bewoners samen brengt, of het idee toegankelijk is voor alle bewoners, de uitvoerbaarheid en originaliteit.

Alle leefbaarheidsinitiatieven uitvoeren

De huurders van de Veste werden begin juni uitgedaagd een initiatief op te zetten voor het vergroten van de leefbaarheid in hun buurt. Iedere huurder ontving een waardecheque van €50,00 die men kon verzilveren als er samen met de buren een initiatief werd opgezet. In totaal ontving de woningcorporatie maar liefst 29 initiatieven. Het doel van de actie om zoveel mogelijk initiatieven te stimuleren is daarmee zeker geslaagd. Alle initiatieven, die steun van buurtgenoten hebben, krijgen het bij elkaar verzamelde bedrag om hun idee te gaan uitvoeren.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.